VoorleesExpress Vlaardingen en Schiedam

1127 keer bekeken 4 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Stichting Aanzet coördineert de VoorleesExpress in Vlaardingen en Schiedam. De VoorleesExpress is een landelijk initiatief dat ervoor zorgt dat kinderen met een dreigende taalachterstand, extra aandacht krijgen door middel van voorlezen en taalspelletjes.

Vrijwilligers zorgen samen met ouders dat (voor)leesplezier een vaste plek in het gezin krijgt.

De VoorleesExpress is bedoeld voor kinderen van twee tot en met acht jaar die de Nederlandse taal (nog) niet goed beheersen. Gedurende twintig weken komt een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te spelen. De vrijwilliger betrekt de ouders bij de activiteiten. Ouders krijgen handvatten om zelf ook met voorlezen en taalontwikkeling aan de slag te gaan. Een bezoek aan de bibliotheek hoort erbij. Stichting Aanzet heeft korte lijnen met kinderopvang en basisscholen. Gezinnen worden aangemeld bij de VoorleesExpress door pedagogisch medewerkers in de peuteropvang en/of leerkrachten op school. Stichting Aanzet heeft een levendig vrijwilligersnetwerk en organiseert regelmatig bijeenkomsten en trainingen voor alle vrijwilligers.

Doelen van de VoorleesExpress:

  • Kinderen leren meer woorden en begrijpen de Nederlandse taal beter. Het gaat beter op school.
  • Ouders gaan zelf voorlezen en (taal)spelletjes spelen met hun kind.
  • Kinderen gaan boeken leuker vinden. Daardoor gaan ze zelf meer lezen.
  • Ouders en kinderen bezoeken de bibliotheek en lezen meer boeken.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

4  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
PiperKN95 Face Mask Adult Sale Online| Buy KN95 Fa 18-03-20 om 2:25

PiperKN95 Face Mask Adult Sale Online| Buy KN95 Face Mask From China| N95 Mask Bulk Wholesale| N95
Mask Fast Delivery AlanH KN95 Face Mask Sale Online Vivia

E.M 27-02-20 om 15:02

Schrijf een reactie...

Liesbeth 20-02-20 om 22:34

Aanzet is een top organisatie. Niet alleen de voorleesexpress maar alle projecten die ze hebben.
Voorleesexpress Vlaardingen/Schiedam. Heeft een geweldig team. Projectleiders, vrijwillige coördinatoren en de vrijwillige voorlezers. Zijn allemaal kanjers met het hart op de goede plaats.

Marian van der Pauw 20-02-20 om 14:43

Ik kies voor de VoorleesExpress van Vlaardingen en Schiedam een mooi project waarbij ieder jaar steeds meer gezinnen geholpen worden aan een voorlezer! Dit jaar 125 gezinnen echt top

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen