Buurtbemiddeling Vlaardingen

1379 keer bekeken 16 comments

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Buurtbemiddeling Vlaardingen is een burgerinitiatief, die onafhankelijk adviseert, begeleidt en bemiddelt bij burenoverlast. Al 10 jaar bereikt Buurtbemiddeling Vlaardingen met een team van ‘gewone’ vrijwilligers mooie successen met één doel: Preventieve aanpak van klein woonoverlast.

Bij Buurtbemiddeling Vlaardingen lossen bewoners onder begeleiding van gecertificeerde Buurtbemiddelaars (vrijwilligers) samen een conflict op. Buurtbemiddeling richt zich op een vroegtijdige, preventieve aanpak van problemen tussen buren onderling ongeacht hun cultuur of achtergrond. Hierdoor wordt voorkomen dat kleine woonoverlast en/of ergernissen escaleren. Denk bijvoorbeeld aan geluidsoverlast, parkeeroverlast, overlast van dieren of tuin-/ grondgeschillen.

De bemiddelingsservice van Buurtbemiddeling Vlaardingen kan rechtstreeks door de bewoners kosteloos worden aangevraagd. De Buurtbemiddelaars komen bij de aanvragers thuis voor een intakegesprek. Zo kan men in een vertrouwde omgeving en in alle rust vertellen over het geschil. Vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt.

De focus ligt op de werkelijke belangen van de bewoners. De vrijwillige Buurbemiddelaars begeleiden de communicatie en gesprekken tussen de buren om tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen. Nazorg is hierin belangrijk om de situatie in de gaten te blijven houden en om te voorkomen dat een succesvolle bemiddeling opnieuw escaleert.

De vrijwillige Buurtbemiddelaars worden conform de richtlijnen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) opgeleid en hebben een geheimhoudingsplicht.

Images

Register

Comment

Twitter

On the map

16  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Deborah (oudvrijwilligerster) March 22, 2020

Verdiend zeker de prijs want zonder vrijwilligers, geen aanpak van burenoverlast

Sandra uit Holy-Noord March 22, 2020

Super blij met deze sociaal activist
Ik woon weer in een veilige omgeving. Top!

Carlos & Elvira March 22, 2020

Wij willen stemmen op jullie maar de stemknop doet het niet!

Mohammed uit Westwijk March 22, 2020

Fantastische mensen die er echt voor anderen zijn!

Rob March 22, 2020

Een gat in wonen met plezier die maatschappelijke spelers, wooncorporaties en de Gemeente hebben laten liggen en nu door professionele vrijwilligers wordt gedaan. Leuk initiatief en lieve hartelijke mensen.

Peter March 22, 2020

Perfecte organisatie. Jullie verdienen het van harte!

Kees en Gerda March 22, 2020

Leuk en betrouwbaar bemiddelaar over Vlaardingen met fijne mensen

julia March 16, 2020

heel erg bedankt voor jullie dagelijk werzaamheden

Tien February 24, 2020

Deze organisatie gaat verder waar instanties je laten vallen en blijven strijden voor recht ben ik heel dankbaar voor en meneer King u weet het al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.......ben hier strijdbaar door geworden deze man gelooft gelukkig nog in recht en dat mensen gezuiverd moeten worden mij grootste stem krijgen deze mensen ze zijn niet voor niets genomineerd 👍👍👍👍👍👍

jozy February 23, 2020

Ik vind de group van buurtbemiddlingvlaarding zo aardig en menselijk groep .

salaam February 23, 2020

is so behulpzaam staf heel erg bedankt

julia February 21, 2020

Zeker ben ik tevreden omdat ik gratis van die stichting geholpen kan worden terwijl ik niet geholpen wordt van de betaalde stichting.dankjewel meneer milton voor je en jouw aardige collegas

Tony February 21, 2020

IK word 2 keer geholpen van een geluidoverlast door die stichting ik ben opgetrost op jullie werkzaamheden heel erg bedankt

Tatiana February 21, 2020

Wat is een intiatief stichting die altijd de vrede in vlaardingen west behoudt.ik geef mijn stem zeker hoera

Anoniem February 21, 2020

stem op buurtbemiddeling Vlaardingen. Altijd vrede in Vlaardingen!

José van Biezen February 21, 2020

Mooi gedaan en zo doorgaan

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings