Buurtwerkplaats de Buren

691 keer bekeken 0 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Wij zijn allemaal Buren. De buurtwerkplaats is van iedereen en voor iedereen. We zijn een bewonersinitiatief waarvan iedereen gebruik mag maken. Doordat buren, vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt, samenwerken ontstaat eigenaarschap en zelfredzaamheid.

De Buren is een inclusief woord, waarmee je alles en iedereen kunt bedoelen.

Onze activiteiten richten zich op klussen, bouwen, creëren en talentontwikkeling. Het doel is om mensen te verbinden door middel van eerlijk en eenvoudig werk in een veilige setting. Binnen de wijkeconomie proberen wij werkzaamheden naar ons toe te trekken. Door bewoners zelf te laten werken in hun leefomgeving ontstaat meer gevoel van eigenaarschap.

Wij zijn goed in het zien van kansen en talenten. We verbinden mensen van alle niveaus en culturen met elkaar. Bij de buren kun je immers alles maken! Wij zetten net dat stapje extra. Als onze klussendienst een schilderijtje ophangt dan hoort daar ook een praatje en een kopje koffie bij. Hierdoor heeft een klus dus ook een sociale impact. Kan niet kennen we niet. Onze deskundige vrijwilligers houden de oude ambachten levend.

We worden vaak gevraagd om ons project te presenteren aan overheden en andere externen.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen