Buurtwerkplaats de Buren

246 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen hun favoriete kandidaat. Zij mogen kiezen uit alle 114 kandidaten. 

Stemmen? Registreer je!

De kandidaten voor de VriendenLoterij PassiePrijs en de Gouden Venus van Milo  staan ook online. De eerste kandidaten voor de de ProminentenPrijs staan online.

Wij zijn allemaal Buren. De buurtwerkplaats is van iedereen en voor iedereen. We zijn een bewonersinitiatief waarvan iedereen gebruik mag maken. Doordat buren, vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt, samenwerken ontstaat eigenaarschap en zelfredzaamheid.

De Buren is een inclusief woord, waarmee je alles en iedereen kunt bedoelen.

Onze activiteiten richten zich op klussen, bouwen, creëren en talentontwikkeling. Het doel is om mensen te verbinden door middel van eerlijk en eenvoudig werk in een veilige setting. Binnen de wijkeconomie proberen wij werkzaamheden naar ons toe te trekken. Door bewoners zelf te laten werken in hun leefomgeving ontstaat meer gevoel van eigenaarschap.

Wij zijn goed in het zien van kansen en talenten. We verbinden mensen van alle niveaus en culturen met elkaar. Bij de buren kun je immers alles maken! Wij zetten net dat stapje extra. Als onze klussendienst een schilderijtje ophangt dan hoort daar ook een praatje en een kopje koffie bij. Hierdoor heeft een klus dus ook een sociale impact. Kan niet kennen we niet. Onze deskundige vrijwilligers houden de oude ambachten levend.

We worden vaak gevraagd om ons project te presenteren aan overheden en andere externen.

Images

Votes

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum