Club Kruimel

1187 keer bekeken 6 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Club Kruimel biedt kinderen met beperking(en) speelgoed aan dat naast plezier ook hun ontwikkeling bevordert en dat aansluit bij therapieën en/of begeleidingsvragen. Kinderen met beperking(en) kunnen in een ongedwongen sfeer speelgoed uitzoeken en (samen) uitproberen.

De oprichters, Marcel en Carola van der Mast, hebben zelf een kind met meerdere beperkingen. Hierdoor weten ze als geen ander hoe het is om een kind met een beperking op te voeden. Ze merkten dat kleding en speelgoed veel sneller slijt. Er zijn veel organisaties en instellingen die zorg bieden, maar die zijn vooral gericht op het bieden van diensten en directe zorg. Hulp op het gebied van kleding en speelgoed én een kans om elkaar te ontmoeten was er niet. Zo ontstond het idee om Club Kruimel op te richten. 

Marcel en Carola zijn hartverwarmend. Als je ze eenmaal hebt ontmoet sluit je ze in je hart en vergeet je ze nooit meer. Hele gewone mensen die heel bijzondere dingen doen. Ze ondersteunen andere ouders in een praatje, advies en doorverwijzing. Ook verwijzen ze mensen door naar naar instanties in de complexe wereld van de hulpverlening. Het mooiste is dat hun vrijwilligers ook ouders zijn, met kinderen met een beperking. Zij weten ook als geen ander hoe het is om een bijzonder kind op te voeden.

Verbinding tussen mensen en organisaties 

Organisaties, stichtingen en initiatieven die werken met kinderen met een beperking zijn er van harte welkom. Een aantal organisaties en stichtingen hebben ze geholpen met speelgoed, knutselspullen en ondersteuning in de vorm van workshops. Club Kruimel is continue bezig met het zoeken naar verbindingen en samenwerking met andere instanties, organisaties en initiatieven. Ze slaan bruggen tussen mensen en organisaties.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

6  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Gwen van der Meer 09-03-20 om 17:28

Super wat Carola, Marcel, Daniëlla en een aantal vrijwilligers doen! Ze bereiken de mensen die dat steuntje nu net zo hard nodig hebben.
Met advies, verwijzing, kleding en speelgoed, maken ze het net een beetje lichter voor ouders van kinderen met een beperking.
Trots en blij om met hen samen te kunnen werken!

Anoniem 09-03-20 om 17:25

Schrijf een reactie...

T 08-03-20 om 16:50

Top wat de doen.

Erwin Leppens 19-02-20 om 12:37

Bedoel dus hoe geweldig het is dat ouders die in het diepe belanden geholpen worden :-) niet dat ze in het diepe belanden. Excuses voor de verschrijving ☺

Erwin Leppens 19-02-20 om 12:35

Prachtig hoe ouders die in het diepe belanden van de complexiteit van zorg- en hulpverlening en regelgeving. Daarnaast wordt het gezin ook ondersteund met raad en daad. Geweldig lokaal initiatief dat gelukkig steeds meer draagvlak weet te vinden en mensen weet te bereiken en helpen.

Cora 19-02-20 om 12:19

Ze verdienen het carola en Marcel
Ik ben er terecht gekomen door dat ik zelf een zoon heb met beperkingen
Zo ben ik er ook vrijwilliger geworden
Blij met hun ze zitten in mijn hart al gaat het even niet zo goed met mij alle begrip en respect. Voor hun .Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen