Best Bijzonder

123 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen hun favoriete kandidaat. Zij mogen kiezen uit alle 114 kandidaten. 

Stemmen? Registreer je!

De kandidaten voor de VriendenLoterij PassiePrijs en de Gouden Venus van Milo  staan ook online. De eerste kandidaten voor de de ProminentenPrijs staan online.

Voor ouders van Best bijzondere kinderen een ontmoetingsplek waar je gehoord en begrepen wordt waar je mag en kan zijn wie je bent. Waar je terecht kunt met verhalen en gevoelens rondom je best bijzondere kind.

Waar je je niet hoeft te bewijzen en hoeft te vechten om iets voor je kind te kunnen betekenen.

Stichting Best Bijzonder bestaat sinds januari 2010 en is het initiatief van drie moeders van kinderen met een ‘gebruiksaanwijzing’. Ons belangrijkste doel is om ouders van ‘Best Bijzondere kinderen’ bij elkaar te brengen zodat er steun en begrip ervaren kan worden. Inmiddels hebben al heel wat ouders ons en elkaar gevonden.

De stichting Best Bijzonder richt zich op

  • Het bij elkaar brengen van ouders die zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind, waarbij kennis wordt overgedragen, herkenning en steun wordt ervaren en ouders gestimuleerd en gemotiveerd worden. Dit geeft ouders handvatten en meer vertrouwen in de dagelijkse omgang met hun kind;
  • Kinderen met ontwikkelingsproblematiek het gevoel geven dat ze er bij horen in deze maatschappij door hen bij elkaar te brengen. Ze doen sociale contacten op, vinden herkenning en erkenning bij elkaar en vergroten zo hun zelfvertrouwen;
  • Broers en zussen (brussen) van best bijzondere kinderen de gelegenheid geven elkaar te ontmoeten om gevoelens te delen en te profiteren van elkaars ervaringsdeskundigheid.

Dit alles proberen wij te verwezenlijken door het creëren van ontmoetingsmogelijkheden, het organiseren van thema-bijeenkomsten voor en met ouders, voor en met best bijzondere kinderen, en voor en met brussen. Samen bieden we een sociaal netwerk voor best bijzondere gezinnen.

 

Images

Votes

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum