Best Bijzonder

607 keer bekeken 1 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

Voor ouders van Best bijzondere kinderen een ontmoetingsplek waar je gehoord en begrepen wordt waar je mag en kan zijn wie je bent. Waar je terecht kunt met verhalen en gevoelens rondom je best bijzondere kind.

Waar je je niet hoeft te bewijzen en hoeft te vechten om iets voor je kind te kunnen betekenen.

Stichting Best Bijzonder bestaat sinds januari 2010 en is het initiatief van drie moeders van kinderen met een ‘gebruiksaanwijzing’. Ons belangrijkste doel is om ouders van ‘Best Bijzondere kinderen’ bij elkaar te brengen zodat er steun en begrip ervaren kan worden. Inmiddels hebben al heel wat ouders ons en elkaar gevonden.

De stichting Best Bijzonder richt zich op

  • Het bij elkaar brengen van ouders die zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind, waarbij kennis wordt overgedragen, herkenning en steun wordt ervaren en ouders gestimuleerd en gemotiveerd worden. Dit geeft ouders handvatten en meer vertrouwen in de dagelijkse omgang met hun kind;
  • Kinderen met ontwikkelingsproblematiek het gevoel geven dat ze er bij horen in deze maatschappij door hen bij elkaar te brengen. Ze doen sociale contacten op, vinden herkenning en erkenning bij elkaar en vergroten zo hun zelfvertrouwen;
  • Broers en zussen (brussen) van best bijzondere kinderen de gelegenheid geven elkaar te ontmoeten om gevoelens te delen en te profiteren van elkaars ervaringsdeskundigheid.

Dit alles proberen wij te verwezenlijken door het creëren van ontmoetingsmogelijkheden, het organiseren van thema-bijeenkomsten voor en met ouders, voor en met best bijzondere kinderen, en voor en met brussen. Samen bieden we een sociaal netwerk voor best bijzondere gezinnen.

 

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

1  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Monique Houben 18-02-20 om 12:55

ik had er nog nooit van gehoord, maar wat een mooi initiatief, geweldig !

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen