De Geluksroute Horst aan de Maas – Plekskes van geluk

1463 keer bekeken 1 reacties

Hieronder staan alle lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het stemmen is gesloten. De genomineerden, geselecteerd door deze experts, zouden op 28 maart 2020 pitchen voor de winst voor jury en publiek. Vanwege het corona-virus hebben ze met een filmpje gepitcht.

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en na afloop om 20.30 uur natuurlijk ook hier op de website!

“Plekskes van geluk” zijn bijzondere plekken in onze regio die extra kunnen bijdragen aan ons geluk. Zij hebben een bepaalde waarde (dankbaarheid, schoonheid, harmonie, moed, passie) of een bijzonder verhaal te vertellen.

Plekskes van geluk is een initiatief van vrijwilligers uit alle kernen van onze gemeente. 

Plekskes van geluk” zijn plekken waar mensen graag komen om tot rust te komen, te genieten van het uitzicht of om een geluksmakende activiteit uit te voeren. De plekken bestaan dus al en worden op deze bijzondere manier meer onder de aandacht gebracht. Op de geluksplekken word je uitgenodigd om iets te beleven. Dat kan bewustwording én een mooie wandelroute opleveren. De gevraagde acties zijn kleine geluk interventies waar je gelukkiger van kan worden, een kleine activiteit of een gelukstip. Voorbeelden hiervan zijn een kappelletje langs de weg, een stroomversnelling in een beek midden in een dorp of een leuke speeltuin.

De “Plekskes van geluk” worden door de inwoners zelf aangewezen. Daardoor zijn alle inwoners van de gemeente Horst aan de Maas betrokken bij dit initiatief en kunnen speciale plekken van onze regio onder de aandacht worden gebracht. Het benadrukken van bijzondere plekken draagt bij aan saamhorigheid en trots binnen de kernen. Ook geeft het een meerwaarde voor de toeristen die onze regio komen bezoeken. Ons doel is het dus om aan de inwoners van Horst aan de maas te vragen welke plekken zij het mooiste vinden, waar ze het liefste komen, waar ze gelukkig zijn en welke plek ze willen delen met anderen. Uit alle inzendingen worden 25 plekken voor volwassenen en 5 kinderplekken uitgekozen. Bij elke “Plek van geluk” zal een bord geplaatst worden met een toelichting van de plek, eventuele foto’s en suggesties voor activiteiten die ter plaatse uitgevoerd kunnen worden.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

1  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
MJ Linders 29-02-20 om 9:29

Plekskes van Geluk

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen