De Geluksroute Horst aan de Maas – Plekskes van geluk

119 keer bekeken 0 comments

Hieronder staan de lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven die al kandidaat zijn voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De aanmelding is gesloten. Vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 kan het grote publiek stemmen hun favoriete kandidaat. Zij mogen kiezen uit alle 114 kandidaten. 

Stemmen? Registreer je!

De kandidaten voor de VriendenLoterij PassiePrijs en de Gouden Venus van Milo  staan ook online. De eerste kandidaten voor de de ProminentenPrijs staan online.

“Plekskes van geluk” zijn bijzondere plekken in onze regio die extra kunnen bijdragen aan ons geluk. Zij hebben een bepaalde waarde (dankbaarheid, schoonheid, harmonie, moed, passie) of een bijzonder verhaal te vertellen.

Plekskes van geluk is een initiatief van vrijwilligers uit alle kernen van onze gemeente. 

Plekskes van geluk” zijn plekken waar mensen graag komen om tot rust te komen, te genieten van het uitzicht of om een geluksmakende activiteit uit te voeren. De plekken bestaan dus al en worden op deze bijzondere manier meer onder de aandacht gebracht. Op de geluksplekken word je uitgenodigd om iets te beleven. Dat kan bewustwording én een mooie wandelroute opleveren. De gevraagde acties zijn kleine geluk interventies waar je gelukkiger van kan worden, een kleine activiteit of een gelukstip. Voorbeelden hiervan zijn een kappelletje langs de weg, een stroomversnelling in een beek midden in een dorp of een leuke speeltuin.

De “Plekskes van geluk” worden door de inwoners zelf aangewezen. Daardoor zijn alle inwoners van de gemeente Horst aan de Maas betrokken bij dit initiatief en kunnen speciale plekken van onze regio onder de aandacht worden gebracht. Het benadrukken van bijzondere plekken draagt bij aan saamhorigheid en trots binnen de kernen. Ook geeft het een meerwaarde voor de toeristen die onze regio komen bezoeken. Ons doel is het dus om aan de inwoners van Horst aan de maas te vragen welke plekken zij het mooiste vinden, waar ze het liefste komen, waar ze gelukkig zijn en welke plek ze willen delen met anderen. Uit alle inzendingen worden 25 plekken voor volwassenen en 5 kinderplekken uitgekozen. Bij elke “Plek van geluk” zal een bord geplaatst worden met een toelichting van de plek, eventuele foto’s en suggesties voor activiteiten die ter plaatse uitgevoerd kunnen worden.

Images

Votes

Register

Comment

Twitter

On the map

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum