Niels Draaisma

71 keer bekeken 0 comments

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Hij was vorig jaar de jongste vrijwilligers ooit die de Deventer versie van de Passieprijs heeft mogen ontvangen. Dit jaar moest hij de wisselbokaal aan een nieuwe vrijwilliger geven.

Op de vraag hoe hij het vind om de wisseltrofee aan een ander door te geven was zijn antwoord: "Jammer, ik had 'm graag willen houden". Een antwoord uit het hart. En zo is Niels ook. Een jongen met een licht verstandelijke beperking die zich op tal van manieren inzet. Petje af!

Jongerenwerker Melvin Dijkema van Raster gaf zijn protegé op voor de Deventer Vrijwilligersprijzen. ,,Als hier in de buurt niks te doen is, gaan we hangen’’, zegt Niels voorzichtig. ,,En als we ons vervelen, worden we vervelend.’’ Hij aarzelt even. ,,Echt niet leuk voor andere mensen. Belletje lellen, maar niet ophouden. Dat was echt niet leuk meer. De jeugdagent kwam zelfs aan de deur. Dat heeft me wel wakker gemaakt.’’

Projectjes

Het is zijn weg naar het worden van supervrijwilliger. Hij begeleidt inmiddels andere tieners. En is Youngleader voor Raster jongerenwerk. Niels zet zelf projectjes op. ,,Sport voor mensen met een verstandelijke handicap bijvoorbeeld. En op dinsdag koken we met een hele groep. Van vier tot zes uur. En dan eten we het samen op en gaan daarna leuke dingen doen.’’

Het zijn niet eens gigantisch grote zaken, waar Niels zich voor in zet. Maar al met al is hij er toch zeker acht uur per week druk mee. Hij regelt springkussens en andere materialen. En gaat natuurlijk ondertussen gewoon naar school.

Images

Register

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings