Jan Kers

342 keer bekeken 0 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Jan Kers is voorzitter van diverse ouderenbonden in Hollands Kroon en vertegenwoordigt hiermee deze groep in de breedste zin van het woord. Hij heeft hier bijna een dagtaak aan.

Zo denkt hij vaak mee met de gemeente. Hij zit in een werkgroep voor sport (het sportakkoord), hij werkt mee aan sportdorp Wieringermeer en hij zit in de werkgroep Leefbaarheid door ontmoeten. Dit is een project dat de gemeente uitrolt in alle 22 dorpen van de Gemeente Hollands Kroon waarbij het uitgangspunt is een sociaal leefbaar dorp voor jong en oud waarbij ontmoeten centraal staat. In deze werkgroep heeft Jan niet alleen een adviserende rol, maar ook een heel actieve. Zo maakt hij bijvoorbeeld de enquêtes die verspreid worden onder de dorpen om informatie op te halen. Hij informeert de achterban en enthousiasmeert deze. Hij kaart diverse knelpunten in de samenleving aan en komt met goede initiatieven om uit te rollen. Zo zal er begin 2020 een pilot gaan draaien voor ouderen waarin bewegen, ontmoeten en voeding centraal staan. Dit draagt bij aan het langer thuis wonen van ouderen, maar ook aan de gezondheid en het tegen gaan van eenzaamheid. 

Jan houdt zicht bezig met het vraagstuk kwetsbare vrijwilligers en neemt deel aan de werkgroep hiervoor. Hij is nauw betrokken bij de grootste vrijwilligersorganisatie in Hollands Kroon en heeft een goede samenwerking met deze partij. Samen zetten zij diverse initiatieven op. Een van deze initiatieven is de vrijwillig onafhankelijk adviseur. Deze adviseurs ondersteunen inwoners bij lastige (zorg)vraagstukken en ondersteunen de inwoners bij keukentafelgesprekken met het wijkteam. Jan is zelf vrijwillig onafhankelijk adviseur en administratief ondersteuner. Hij ondersteunt de andere vrijwilligers en helpt inwoners bij vraagstukken.

Naast al deze activiteiten zijn er nog meer activiteiten te noemen die Jan onderneemt. Jan is een zeer betrokken man, een echte aanwinst voor de samenleving. Hij doet dit altijd met veel passie en enthousiasme en op vrijwillige basis. Een man met een hart van goud!

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

0  reacties

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen