Genomineerd! Nuran Florissen-Kapikiran

2264 keer bekeken 14 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Nuran is met haar 1,44 cm misschien klein van postuur. Ze is groots in haar daden. De lijst van vrijwilligerswerk dat ze sinds 1990 heeft gedaan is bijna eindeloos. Zo maakt ze het verschil voor de lokale samenleving en voor de ontwikkeling van en gelijke kansen voor allochtone vrouwen.

Nuran werd geboren zonder heupkom. Hieraan is ze 6 keer geopereerd. Bovendien heeft veel rugklachten en pijn in armen en benen. In 1989 kwam zij, toen 22 jaar, vanuit Turkije naar Deventer. Zij volgde een reeks cursussen om zich de Nederlandse taal en cultuur eigen te maken en over zaken als opvoeding, kinderopvang, samenleven, wijkaanpak voor migranten, het opzetten van interculturele festiviteiten, samenwerking, leefstijl, psychiatrie voor vrijwilligers et cetera.

Alles was er bij Nuran op gericht om zich te kunnen ontwikkelen tot een kei in het organiseren, het samenwerken, het ontwikkelen van initiatieven. Ze werkte in 1996-1997 als klasse-assistent bij een peuterspeelzaal van Raster. Door lichamelijke klachten en diverse operaties kan ze echter geen betaald werk meer doen. Desondanks heeft ze zich als geen ander met veel energie ingezet voor de lokale samenleving en in het bijzonder voor de ontwikkeling van en gelijke kansen voor (allochtone) vrouwen.

De lijst van vrijwilligerswerk dat Nuran sinds 1990 heeft gedaan is bijna eindeloos. Talrijke activiteiten in buurthuis De Elegast, op scholen, voor Turkse moeders en  organisaties, voor de Internationale Vrouwendag, voor wijkteams, voor de werkgroep Vrouwen voor Elkaar. En de laatste jaren ook voor Dimence en Carinova, een Turkse culturele vereniging en het Centrum Diversiteit en Samenleving waarbij ze mede-organisator van diverse activiteiten en penningmeester is.

Bij al dat vrijwilligerswerk voor die verschillende organisaties is Nuran een rots in de branding, een bruggenbouwer, zeer initiatiefrijk, ze kan goed organiseren en houdt heel goed de grote lijnen in de gaten. Ze kan heel goed omgaan met allerlei verschillende mensen. Daarnaast is ze een heel warme, optimistische persoonlijkheid en ze is altijd bereid andere mensen te helpen.

Dit is wat één van de vrouwen van de groep Vrouwen voor Elkaar over haar zegt: “Nuran ken ik nu al 18 jaar en ik vind haar een heel lieve, bijzondere vrouw. Ze is heel behulpzaam en steunt iedereen. Ze heeft voor mij heel veel betekend: ze heeft me gestimuleerd om mijn huis uit te gaan en activiteiten te ondernemen. Door haar durf ik nu allerlei dingen te doen: vrijwilligerswerk in het buurthuis, activiteiten bezoeken en noem maar op. Ze is voor mij als een lid van de familie geworden. Nuran is een heel ondernemende vrouw. Ze is dan wel klein, maar heel erg dapper. Ze spreekt allerlei mensen aan en regelt heel veel dingen. Voor onze groep is ze ook heel belangrijk, in de periode dat zij er door haar ziekte niet bij was, ging het lang niet zo goed met onze groep. Maar nu organiseert zij weer allerlei activiteiten en sprekers die interessante informatie komen geven.”

Kortom: Nuran is iemand die zeker het verschil maakt in Deventer en daarvoor zou toekenning van de Gouden Venus van Miloprijs haar echt recht doen.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

14  reacties

Anoniem 18-04-20 om 17:24

Hartelijk gefeliciteerd met deze mooie prijs lieve Nuran.🌸💪🥰 

liefs, Fatos

Jet 19-02-20 om 9:47

Een mooi en liefdevol mens.

Splo ria 06-02-20 om 22:32

Geweldige vrouw bruggenbouwster brengt mensen bij elkaar zonder te kijken naar geloof, geslacht, beperking, achtergrond of geaardheid. Klein van gestalte maar heeeeeeel groot hart ♥

Seyit 06-02-20 om 18:43

Nuran is een heel opgewekte goed gehumeurd vriendelijke kleine vrouw, maar wat zei presteerd is niet mis. Heb heel veel respect voor haar. Zij is voor iedereen en altijd paraat je te helpen, wat het ook zou zijn. Zei zal een weg vinden je te helpen/ ondersteunen.
Als je haar ergens tegen komt, wordt je van zelf vrolijk door haar vriendelijke goed lachse blik.

Herman 06-02-20 om 17:43

Nuran heeft een tomeloze inzet voor mensen. Ze let daarbij niet op rangen en standen. Ze doet dit volkomen natuurlijk - het lijkt wel uit de losse pols - en bij alle activiteiten blijft ze attent op kleine dingen van iemands persoonlijke leven.

Emiel van Duijnen Montijn 05-02-20 om 10:48

Elke woensdagochtend is Nuran van de partij hier in het Werk Leer Centrum Deventer van de Deventer GGZ instelling Dimence. Ze helpt ons team van activiteitenbegeleiders met het begeleiden van de mensen die hier werkzaam zijn. Ze weet op een geheel eigen wijze mensen aan haar te binden en is geliefd door de groep vanwege haar luisterend oor, behulpzaamheid en altijd goede humeur. Dit is slechts een van haar activiteiten: wie een beetje bekend is in het culturele en sociale circuit in Deventer zal haar naam vaker tegenkomen. Zorgen voor verbinding en bruggen slaan tussen verschillende groepen is Nuran op het lijf geschreven. Deventer is dan ook trots op haar. Deze vrouw verdient een lintje.. o wacht... dat heeft ze al.

Çetin Yıldırım 04-02-20 om 9:20

Nuran is inspiratie en energiebron voor heel veel mensen in Deventer.

Henk van Glabbeek 04-02-20 om 8:58

Ik ken Nuran als een hele enthousiaste vrouw die zich al jaren met veel passie en liefde inzet voor de vrouwen in de multiculturele samenleving

Liesbeth Willems 04-02-20 om 8:45

Bij Nuran is iedereen welkom zoals ie is Nuran straalt positiviteit en optimisme uit Nuran is een aanpakker, samen met anderen gaat ze aan de slag, niet praten maar doen!

Sem 04-02-20 om 8:31

mooi mens!

Nejla 04-02-20 om 8:24

Mooi omschreven en dit is nu Nuran. Een gouden hart en zoveel over voor de medemens!

Aly 04-02-20 om 7:18

Ze is een heel goed mens die voor iedereen wat over heeft ❤

Janine 04-02-20 om 0:56

Niets aan toe te voegen! De waarheid en niets dan de waarheid🌹

Jan Jaap Kolkman 03-02-20 om 18:48

Nuran is een topper en geheel Deventer is enorm blij met haar! Zij is een voorbeeld en inspiratiebron voor heel veel Deventenaren om deel te nemen aan de samenleving.

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen