Faaisa Cabdi

4261 keer bekeken 54 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Faaisa Cabdi zet zich al bijna 20 jaar in als vrijwilligster bij Contour de Twern in de wijk wandelbos in Tilburg-West. Ze is begonnen met het aanbieden van naailessen in MFA het Kruispunt.

Voorheen was ze voorzitster van het Somalisch steunpunt, maar omdat gemeentelijk de keuze werd gemaakt niet meer etnisch te werken, is ze toen karttrekster geworden van de vrouwengroepen. Neemt niet weg dat ze nog steeds een belangrijke rol vervult binnen de Somalische gemeenschap.

Tot op heden verzorgt zij nog steeds de naailessen op de dinsdag- en vrijdagochtenden. Naast de naailessen heeft Faaisa zich ook voor meerdere activiteiten ingezet als vrijwilligster. Zo heeft zij ook de catering-groep begeleidt van vrouwengroep de Vlinder. Hiervoor heeft ze een training HACCP gevolgd. Waarna ze ook het wijkcentrum, waarbij veel kookactiviteiten gedaan worden, geadviseerd heeft hoe het beter kan. Daarnaast heeft Faaisa ook trainingen gevolgd om zichzelf te ontwikkelen in het begeleiden van vrouwen. Zo heeft ze de training ‘vrouwen nemen de leiding’ gevolgd bij Feniks.

Faaisa is voor de Kruidenbuurt in Tilburg een belangrijke sleutelfiguur. Via haar wordt een grote groep Somalische vrouwen bereikt, die zonder haar moeilijk bereikt zouden worden. Ze voelt zich erg verantwoordelijk voor de vrouwen en is ook altijd aanwezig. Zij motiveert en stimuleert mensen om deel te nemen/te participeren. Daarnaast coacht ze de vrouwen in het oplossen van hun problemen. Dit doet Faaisa met veel toewijding. Ondanks dat ze sinds een aantal jaren in Tilburg-Noord woont, komt ze elke week naar het wijkcentrum.

Naast de naailessen is Faaisa ook vrijwilligster van de maandagochtend thema groep. Zij heeft voor deze groep een aantal keer een voorlichting gegeven over verschillende thema’s. Ook helpt Faaisa vaak mee met eenmalige en incidentele activiteiten, denk hierbij aan internationale vrouwendag, iftars en suikerfeesten voor begrip en verbinding in de wijken. Ook helpt ze vaak bij grote informatie bijeenkomsten waarbij ze dan andere vrijwilligers catering verzorgt.

Faaisa is voor de vrouwen een rolmodel. Ze is daadkrachtig en ondanks haar grote gezin is ze al zoveel jaren maatschappelijk betrokken in de wijk.

Faaisa Cabdi is al sinds 2012 actief als vrijwilligster bij Ouderkamer De Dirigent in de wijk Stokhasselt in Tilburg Noord. Vanaf het moment dat haar jongste zoon naar Bs. De Regenboog ging is zij actief geworden als vrijwilligster bij Ouderkamer De Dirigent. Ouderkamer De Dirigent biedt aan alle ouders van kinderen op Bs. De Regenboog, Bs. Aboe-el-Chayr, peutercrèche De Dirigent (Kinderstad), kinderdagverblijf Tjil en het consultatiebureau in MFA De Dirigent de mogelijkheid om deel te nemen aan een programma in de Ouderkamer. Dit programma vindt plaats onder schooltijd en voor de kinderen die nog geen school of voorschool bezoeken is er kinderoppas geregeld. Er vinden lessen plaats zoals Hoe help ik mijn kind in groep 1 en 2, maar ook Nederlandse lessen, computerlessen, rekenlessen etc. Daarnaast ook naailessen.

Vanaf 2012 heeft Faaisa naailessen verzorgd. Zij is begonnen met een naailes voor de mannen. De vaders leerden bij haar naaien en patronen knippen. Faaisa deed dit met veel zorg en toewijding en één van de cursisten is inmiddels zelf gestart met een naai-en reparatieatelier. Daarna is Faaisa verder gegaan met het verzorgen van naailessen aan de moeders die de Ouderkamer bezoeken. Zowel op woensdag als op donderdag geeft zij les met veel geduld en enthousiasme. De ouders leren om te gaan met de naaimachine, maar ook de techniek om zelf een kledingstuk te maken voor henzelf of hun kinderen. Ook leren ze kapotte kleding te repareren en herstellen. Ook leert Faaisa hen patronen tekenen en knippen zodat zij thuis zelfstandig aan de slag kunnen. De lessen zijn steeds druk bezocht en er is altijd een wachtlijst. De ouders ondersteunen ook de school door het maken van b.v. gordijntjes en dekentjes voor de poppenhoek in groep 1/ 2, kaboutermutsen bij het thema herfst, gordijnen voor de musical etc. Faaisa is dan de contactpersoon tussen de school en de naailes. Daarnaast heeft Faaisa ook 2 jaar kooklessen verzorgd vanuit de Ouderkamer in De Bloesem (Mascagnistraat) Helaas is dit Vrouwenhuis er niet meer en daarom zijn deze lessen gestopt. Zij verzorgde deze les 1 keer per maand en er werden steeds andere gerechten vanuit verschillende culturen klaar gemaakt. Faaisa kookte soms zelf en zorgde er ook voor dat dit alles goed verliep. Ouders konden zich inschrijven om hier aan deel te nemen of om een keer zelf een gerecht klaar te maken. De andere ouders hielpen dan mee en leerden hoe ze zelf het gerecht konden bereiden.

Faaisa verdient de Vriendenloterij Passieprijs, omdat zij haar eigen talenten inzet om aan anderen iets te leren. Zij maakt hierbij geen onderscheid in afkomst, religie, cultuur, man of vrouw. Zij doet dit met toewijding en zorg en heeft oog voor de deelnemers en cursisten. Ook denkt ze mee na over de inhoud en zet zich ook belangeloos in bij andere activiteiten. Zij geeft informatie aan andere ouders over het programma in de Ouderkamer, maar ook informatie aan de ouders over het belang van het bezoeken van de peuterspeelzaal of de kindercrèche. Hiervoor heeft ze ook een cursus gevolgd. Zij wordt nu in de wijk Stokhasselt ook ingezet als VVE-ambassadeur.

Faaisa is geliefd bij de andere ouders, omdat ze dit vrijwilligerswerk met liefde doet. Anderen voelen dit en waarderen haar. Ze verdient het, omdat zij zich al jaren zo inzet o.a. voor de ouders in de wijk Stokhasselt in Tilburg Noord. Ze signaleert en adviseert en komt met verbetervoorstellen. Kortom, Faaisa is een gouden vrijwilliger die door haar vrijwillige inzet veel respect, waardering en erkenning verdient!

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

54  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
René Dinant 23-03-20 om 11:11

Faaisa heb ik leren kennen tijdens de prijsuitreiking van de vrijwilligersprijs Tilburg 2019. Faaisa is een vrouw die zich met een groot hart inzet voor mensen die dat heel hard nodig hebben. Zij zorgt ervoor dat de nieuwe Nederlanders zich welkom voelen.

Mako 22-03-20 om 1:45

Faaisa ,
Een top vrouw, staat altijd klaar voor mensen en een hart van goud!

Het is je gegund en hoop dat je wint
Insha Allah

Liefs
Mako

Samuel Van Meringue 22-03-20 om 0:16

Beste Faaisa,

Ik ben super blij dat u bent genomineerd, u bent altijd het beste voor ons geweest. U komt op nummer 1 dat weet ik zeker!

Omoni Ren 22-03-20 om 0:13

Lieve Faaisa,
Regelmatig kom ik op de afdeling waar jij werkt. Altijd opgewekt, geduldig en zorgzaam voor iedereen . Bij jou is er een gezellige, huiselijke sfeer.
Je bent een zonnetje voor deze afdeling.
Deze nominatie is al een prijs maar hopelijk krijg jij de meeste stemmen!

Anoniem 22-03-20 om 0:03

Echt een topper

Hassan 21-03-20 om 23:55

Top vrouw!

Robin 21-03-20 om 19:41

Het is deze pracht vrouw gegund!

Masha 21-03-20 om 13:29

Toppertje

Guuled Geesaale 21-03-20 om 0:32

Meer zou ik uit een vrouw niet kunnen wensen! Mijn moeder staat altijd klaar voor ons als gezin van 7 kinderen, ook zorgt ze nog eens voor andere mensen wat te goed en prachtig voor woorden is! Deze vrouw verdient het!!!

anonyme 20-03-20 om 21:59

Succes faiza mashaallah

Sari 20-03-20 om 21:21

Je bent een lichtend voorbeeld voor heel veel mensen! Ik hoop dat je dit belangrijke werk nog lang mag doen. Aamiin

Nima 20-03-20 om 21:19

Masha allah alf Mabrouk huno

Freddy H. 20-03-20 om 21:17

Heel mooi Faaisa!
Ga zo door met je belangrijke werk!

anonyme 20-03-20 om 21:16

Masha allah hambalyo huno horey u soco

Anoniem 20-03-20 om 21:02

je hebt meer moeite gedaan om te slagen en andere vrouwen kunnen van je een les leren, ga je gang en ik wens je het allerbeste

Iqro. K 20-03-20 om 9:40

Machallah , ga zo door

Dick de Ruijter 20-03-20 om 7:50

De bovenste beste. Geen steunpunt, maar een steunpilaar. Veel dank.

Roben haven 20-03-20 om 4:54

Faisa abdi is a role model to a millions of mothers around the world she deserved to awarded for the commitment she did in volunteering sector ,

Cali 19-03-20 om 23:33

SUPER GOED VOORBEELD

Barre 19-03-20 om 22:49

Ik ben zo trots op u huno fraaia. Mansha Allah

Ismae Abdi hasan 19-03-20 om 22:17

Super Faaisa, gaat zo door Allah help jou in paradise inshaallah.

Bodul Cali 19-03-20 om 19:47

I am very grateful to say Faaisa Abdi is a model mother who deserve appreciation for her strong commitment to her voluntary activities  to let others to benefit the countries program. It is also very admiring to know how she is doing things as a link between the sewing class & the schools. Her lessons are indeed priceless. Keep it up. Be a legend to be remembered for your crucial work. I am proud of you. Above all she is committed to serve without discrimination by origin, religion, gender etc. So, she deserve to be provided or given a national award for her achievement. May Allah (God) keep you safe. Many greetings & respect for you & your beloved family. Thanks 

Mussie Abdosh 19-03-20 om 19:32

Faaisa Abdi is a great dedicated women who has been involved in many voluntary activities. She deserve to be awarded for national voluntary award. I wish her a great luck. She is committed mother both for her family & the community at large. I say keep it up. I am very greatful & respectful for her & her beloved family. Thanks

anonymous 19-03-20 om 19:16

Horay usoco

anonymous 19-03-20 om 19:16

Masha alh

Winic 19-03-20 om 17:26

Prachtige vrouw van binnen en van buiten

Mostafa Leven 19-03-20 om 16:34

Geweldig! De supermom van Tilburg!

Boodbood 19-03-20 om 16:20

Jij bent de beste .

Anoniem 19-03-20 om 16:16

Geweldig!

Mahamed Omer I ge 19-03-20 om 15:59

Je doet goed ga zo door
Je bent kanjer

Mahdi Abdillahi 19-03-20 om 15:19

SUPER GOED VOORBEELD!👍🏿👍🏿🦾

Meneer Ruud 19-03-20 om 14:34

Lieve Faisa
Wat ben je toch een bijzondere en lieve vrouw! Met het hart op de goede plaats!
Op een geweldige manier heb je talloze activiteiten georganiseerd voor heel veel mensen! Fijn dat ik je heb leren kennen!
Succes verder en groeten aan je man en kinderen!

Geesaale 19-03-20 om 14:33

Hanbalyo faaisa ga so door

Anoniem 19-03-20 om 14:28

Schrijf een reactie...

aaden 19-03-20 om 14:23

faaisa hanbalyo dadaalka aad u hurtay naftaada iyo inta u baahan aadbaan sharaf iyo billo kuugu qaatay sida aad ugu adkaysiga badantahay qoyskeenna hawshaadaba mar walba waan ku garab joogaa dadaal wacan jacaylkaygaay

Jolijn 19-03-20 om 14:16

Een echte liefdevolle vrouw die graag zorgt voor anderen. Trots om op te zijn!

Nurcan 19-03-20 om 14:05

Ik heb met faaisa 4 jaar samengewerkt als vrijwilliger en ben blij dat ik haar heb mogen leren kennen een vrouw met een hart van goud staat klaar voor iedereen heel erg behulpzaam. Mama faaisa wens je heel veel succes 💋❤

Venus Gulsen 19-03-20 om 13:44

Super goed voorbeeld! Mag je trots op zijn.

Betul 19-03-20 om 13:43

Faaisa is zo geliefd bij iedereen! Ik heb 15 jaar in de zelfde wijk gewoond met Faaisa en ook daar heb ik alle steun en vriendelijkheid mogen ervaren. Ze doet het zooooo goed! Petje af!

Sam 19-03-20 om 13:42

heel erg bedankt Faasia voor het helpen van onze gemeenschap

Bradley L. 19-03-20 om 13:41

Echt een enorme topper!

Umulkheyr 19-03-20 om 13:34

trots op jou succes

Anoniem 19-03-20 om 13:33

Goeie voorbeeld

Shamso aweys 19-03-20 om 13:33

Ga zo door

Mohamed 19-03-20 om 13:30

Heel goed en zo door

Hana 19-03-20 om 13:25

Well done , with all the job you’ve done for the community

A 19-03-20 om 13:24

Altijd zich ingezet voor anderen goed gedaan!

Idil 19-03-20 om 13:20

Trotse dochter! Je bent mijn rolmodel mama. Heel goed gedaan, ga zo door!

Ouderkamer 19-03-20 om 13:16

Jij bent terecht uitgekozen als kandidaat voor de Nationale Vrijwilligersprijs. Je zet je zo belangeloos en met veel toewijding in voor je medemens. Complimenten en veel succes.

Anoniem 19-03-20 om 13:15

Schrijf een reactie...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen