Willemien Ruygrok

773 keer bekeken 1 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Willemien is een enorm gedreven vrijwilliger die zich sinds 2015 inzet voor vluchtelingen in Haarlem. Eerst vol overgave voor de vluchtelingen in de toenmalige Koepelgevangenis. En daarna met passie en compassie voor de statushouders die in Haarlem mogen blijven.

Zij staat voor iedereen klaar, heeft altijd een luisterend oor en is een echte regelaar. Ze komt al in actie voordat een vraag goed en wel is gesteld. Ik heb vaak alleen een idee, maar voor ik het weet voert Willemien het uit of zorgt zij dat het kan worden uitgevoerd doordat zij dan al een fondsaanvraag heeft gedaan of alle randvoorwaarden al heeft geregeld.

Bijvoorbeeld de zelforganisatie Stichting Haarlem Mozaïek. Ik besprak het idee met haar, zij zorgde er binnen 3 weken voor dat de stichting een feit was met direct een startkapitaal op de bankrekening. Onvoorstelbaar! In Haarlem worden veel activiteiten voor vluchtelingen georganiseerd, maar velen daarvan zouden niet mogelijk zijn zonder de enorme inzet en daadkracht van Willemien die 24 uur per dag beschikbaar is en een weektaak heeft aan al haar vrijwilligerswerk.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

1  reacties

Erik Boele - de Zeeuw 19-02-20 om 22:16

Een niet meer dan terechte vernoeming. En niet alleen zet zij zich in voor vluchtelingen, maar ook voor vele andere maatschappelijke activiteiten. Van onschatbare waarde dus.

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen