Mustapha Barbouch

832 keer bekeken 5 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Mustapha is een jonge ondernemer in de Schilderswijk. Hij heeft een eigen reisbureau en zet zich daarnaast als voorzitter van stichting Multiculturele Jongeren Geluid al jaren in voor de participatie van Hagenaars, de jeugd in het bijzonder, in de Haagse samenleving.

In samenwerking met andere organisaties zorgt hij voor een aantrekkelijk sluitend programma voor verschillende doelgroepen met onder andere individuele begeleiding, toeleiding naar werk en scholing, training en professionele ontwikkeling naast het organiseren van kunst en cultuur events en festivals.

Mustapha is een bekend gezicht in de Haagse samenleving en zet zich graag in voor de kwetsbaren. Hij gaat voor een pluriforme samenleving waarin iedereen een gelijke kans krijgt om zijn talenten te ontwikkelen. Hij doet dit werk voor meer dan 12 jaar onafgebroken en wist goede vrijwilligers te mobiliseren en te binden. Hij werkt ook netwerkend en verbindend. Hij zoekt samenwerking met algemene organisaties zoals bijvoorbeeld Haagse professionele organisaties op het gebied van kunst en cultuur. Zo heeft hij voor de tiende keer een succesvol evenement in het teken van het Amaizgh cultuur weten te organiseren en ook het beroemde Gnawa festival.

Mustapha heeft een paar jaar geleden vanuit de Multiculturele jongeren Geluid (MJG) ook een cruciale rol vervuld om de rellen in de Schilderswijk te helpen oplossen en heeft daarna in samenwerking met de politie en de gemeente jongeren naar werk en scholing begeleid. Via het MJG hebben tientallen jongeren uit de Schilderswijk een baan of schooltraject aangeboden gekregen. De aanpak heeft goed geholpen. Al met al heeft hij zich ruim voldoende en langdurig ingezet om deze prijs en zelfs koninklijke onderscheiding te verdienen.

Afbeeldingen

Registreren

Reageren

Twitter

5  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Anoniem 29-03-20 om 0:38

Eindigen *

Anoniem 29-03-20 om 0:37

Mustafa verdient het zeker. Organiseert mooie projecten die tot mooie resultaten einden.

Maryam 28-03-20 om 10:11

Mustafa verdient deze prijs dubbel en dwars! Hij doet veel voor de wijk en een  waardering is dan uiteraard op zijn plaats!

Driss 26-03-20 om 20:21

Mustafa verdient het hoor . Hij heeft het echt bewezen hoe het soms moet als het nodig is .

Anoniem 07-03-20 om 9:43

Uit ervaring kan ik zeggen gaan voor die Koninklijke onderscheiding

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen