Aad Middendorp

464 keer bekeken 8 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

“Grumpy old Aad” is al heel lang in ons midden. Soms knorrig, mokkend en een klein beetje eigenwijs maar altijd staat ie klaar om ons te helpen. Met zijn onlangs 80-ste verjaardag is Aad Middendorp nog bijna dagelijks te vinden in onze twee wijkhuizen Dreesplein en Schiedam Oost.

Het woord 'stoppen' staat niet in zijn woordenboek. Sinds jaar en dag komt Aad met zijn gereedschapskist allerlei dingetjes ophangen, opknappen en repareren. Met zijn technische handen is hij in staat om versleten apparatuur weer nieuw leven in te blazen. Hij heeft voor de huizen al heel veel geld uitgespaard en gevraagd en ongevraagd zal hij zijn advies willen geven…..en tja eerlijk is eerlijk… soms gaat het ook wel eens mis.

Maar niets is voor Aad te moeilijk of te gek.. trappen lopen, ladder klimmen, boren, etc. hij loopt er niet van weg. Maar hij heeft een broertje dood aan opruimen en schoonmaken maar ach een kniesoor die hier over valt want we zijn blij met zijn tomeloze inzet. Met zijn auto en aanhangwagen is hij regelmatig op pad om spullen te vervoeren en weer klaar om een nieuwe opdracht af te ronden. Het liefst werkt Aad alleen maar altijd met zijn trouwe gereedschapskist want dan is Aad in zijn element.

Ondanks zijn hoge leeftijd en zijn kwetsbare gezondheid is hij nooit te beroerd om zijn technische hand en kennis te delen en dit al zo’n 22 jaren, geheel belangeloos en zelden geeft ie het op. Laten we trouwens niet vergeten dat Aad tot drie jaren geleden ook nog actief was voor de voedselbank, elke vrijdag. Hij was hier vanaf het begin af aan (2001) betrokken geweest en ging met zijn grote Mercedes Sprinter de locaties langs (toentertijd nog vanuit SWS welzijn). Kortom, een bikkel die wij voorlopig nog niet willen missen en die het verdient om eens in het zonnetje te worden geplaatst!

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

8  reacties

Anoniem 18-02-20 om 20:21

Aad werkt vrijwillig zichzelf uit de naad een prijs daarvoor het zou een kroon zijn op zijn tomeloze inzet

Ivonne van Dijk 17-02-20 om 10:17

Aad de man die mij nog heeft ingewerkt toen ik hier in 1999 ben begonnen.

patrice 17-02-20 om 8:47

onze Aad, verricht iedere dag een goede daad..

Brenda 17-02-20 om 8:39

Onze eigen-wijze kanjer ;-)!

Harry Fleuren 14-02-20 om 8:17

Ongeacht of Aad de winnaar wordt, voor mij is ie het al!

Judith 14-02-20 om 7:42

Aad, op jou zit geen rem en je kent geen nee. Heb ik een noodpakket nodig of autopech onderweg naar het werk , op jou kan ik rekenen. Jij bent er een uit de oude doos. Jij bent er een die dit echt verdient. Onze eigen MacGyver.

Fatemeh 14-02-20 om 2:26

Aad je bent held van Schiedam.

Joke alblas 13-02-20 om 23:35

Tja alles is hier mee gezegd ik sluit mij hierbij aan

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen