Genomineerd! Joyce Houtzagers

1222 keer bekeken 2 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Als je Joyce ziet, zie je een rolstoel, zie je dat ze moeilijk beweegt, moet je haar misschien helpen met haar glas of jas… Maar daarachter schuilt een sterke, krachtige en positieve vrouw die zich inzet voor haar medemens en zich hard maakt voor de integratie van mensen met een beperking.

Joyce heeft een fysieke beperking (veroorzaakt door een agressieve vorm van jeugdreuma), is aan één oog blind en ziet met haar andere oog maar 16%. Toch belemmert haar dat niet om er voor anderen te zijn en naar ze te luisteren. Dit doet zij als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Dag en nacht. Ze kan ontzettend goed luisteren naar mensen die pijn, verdriet of zorgen hebben. Of iemand nu eenzaam is, in paniek, zelfmoordgedachten heeft of relatieproblemen. Met haar stem weet ze mensen gerust te stellen. Ze luistert zonder oordeel, vraagt door en vat samen.

Het mooie aan haar werk vindt ze als ze met een gesprek mensen die vastzitten in beweging kan brengen. Daarbij draait het nooit om haar, maar is ze er helemaal voor de ander. Zoals ze zelf zegt: “Natuurlijk neem je je ervaringen mee in het gesprek. Die hebben je als mens gevormd. Maar het gesprek zal nooit om mij draaien.”

Joyce is extra speciaal omdat ze als vrijwilliger niet alleen actief is aan de telefoon, maar ook omdat ze een van de gezichten is van het project Onbeperkt Luisteren. Onbeperkt Luisteren is een project van de Luisterlijn, waarmee mensen met een fysieke beperking worden uitgenodigd om vrijwilliger te worden. Hiermee wil de Luisterlijn laten zien dat vrijwilligerswerk praktisch voor iedereen mogelijk is. Joyce betekent veel voor het project en de Luisterlijn. Door het delen van haar verhaal en ervaringen is ze een groot voorbeeld én inspiratiebron voor velen. Haar kracht straalt af op anderen. En dankzij haar betrokkenheid en passie voor (haar werk bij) de Luisterlijn weet ze een belangrijke bijdrage te leveren aan de bekendheid van onze organisatie en de integratie van mensen met een beperking in de samenleving. En dat laatste is heel belangrijk. Meer te weten komen over Joyce? Lees het interview met haar of kijk deze korte video.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

2  reacties

Adee 30-03-20 om 12:10

De meest doortastende vrouw die ik ken!!

 

Gabriëlle 19-02-20 om 16:51

Gefeliciteerd met deze kersverse nominatie Joyce. Jouw luisterend oor en jouw wijsheid en rust zijn allang bekend in je naaste omgeving en inmiddels ook bij de Luisterlijn.

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen