Genomineerd! Silvy Ramsche

427 keer bekeken 2 comments

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Silvy heeft dementie maar laat zich hierdoor niet kennen. Ze is ontzettend zelfstandig en doet er alles aan om leuke dingen te doen. Een van de dingen die Silvy doet als vrijwilliger is deelnemen in de kerngroep van Alzheimer Nederland.

De kerngroep is een groep mensen met dementie die 6x per jaar bijeenkomen om actuele thema's te bespreken. Dit is ontzettend belangrijk, want zonder de input van mensen met dementie kan de kerngroep het beleid niet vormen. Ook is Silvy momenteel bezig met het maken van een filmpje om vrijwilligers voor het "Odensehuis" te werven.

Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met geheugenproblemen of dementie waar ze zelf met veel plezier naartoe gaat. Om dit draaiende te houden zijn er vrijwilligers nodig die leuke activiteiten opzetten. Daar zorgt Silvy voor! Samen met Alzheimer Nederland wordt er momenteel hard gewerkt aan het maken van een promotiefilmpje om meer vrijwilligers voor Odensehuizen te werven.

Ook heeft Silvy het manifest van mensen met dementie overhandigd aan de nationale ombudsman op het Dementie-Event in 2018. Zij was tevens presentator op dit evenement.

Silvy is ontzettend bescheiden en klaagt nooit. Ze heeft een hart van goud en is altijd bereid om te helpen. Ze schaamt zich niet voor de ziekte en is altijd verrast als mensen zeggen dat ze dat zo goed doet. "Dat is toch heel normaal? Waarom zou ik me daarvoor schamen?" Ze heeft een voorbeeldfunctie, wat heel knap is bij dementie waar het taboe nog steeds erg groot is.

Ze ziet ook de mooie dingen in van de ziekte. Zo is ze bijvoorbeeld minder verlegen geworden na de diagnose. Ze had nooit verwacht dat ze als presentator op een podium zou staan en een groep van 200 man te woord kon staan. Maar zelfs nu ze dementie heeft, zijn er nog steeds dingen die ze voor het eerst doet en zoekt ze uitdagingen in het dagelijks leven. Dit vinden wij zo ontzettend goed van haar!

Als laatste gaat Silvy graag met ons mee als ervaringsdeskundige. Zo heeft ze laatst Alzheimer Nederland vertegenwoordigd bij een bijeenkomst van VWS over stemmen met een ziekte.

Het lijkt ons prachtig als Silvy in de spotlights gezet kan worden en waardering krijgt voor haar harde werken.

Images

Register

Comment

Twitter

2  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Gerjoke Wilmink March 12, 2020

Ik heb grote waardering voor de manier waarop Silv zich inzet om het taboe rond dementie te doorbreken..

Susanne March 11, 2020

Schrijf een reactie...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings