Genomineerd! Coreline Snieders

2919 keer bekeken 51 comments

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Coreline is een jonge vrouw bekend met autisme die veel zelf kan, maar daar wel toezicht en kaders bij nodig heeft. Ze is trots en dankbaar dat ze mag bijdragen om kwetsbare ouderen in de herfst van hun leven zich thuis te laten voelen binnen Gebint 75.

Coreline doet al sinds 2008 vrijwilligerswerk bij Oktober. Zij doet dat 4 dagen per week op een groepswoning voor ouderen met dementie, binnenkort wordt dit 4,5 dag per week. Met heel veel passie en toewijding zorgt zij voor clienten op een groepswoning. Het geeft haar veel voldoening om te werken in een reguliere setting en onderdeel te zijn van een team waarin ze wordt gewaardeerd.

Coreline voelt feilloos aan waar de individuele behoefte van de bewoners ligt, hier sluit ze met warme interesse op aan. Er worden wandelingen gemaakt, spelletjes gedaan waaronder rikken, nagels gelakt, bewoners worden betrokken bij het koken of ze leest de krant voor. Coreline is oprecht, heeft geen oordeel. Bewoners voelen dit, de betrokken families zien dit. Ze biedt rust en nabijheid wanneer collega`s met verzorgende taken bezig zijn.

Een win-win situatie voor iedereen!

Grip krijgen op de wereld om haar heen is voor Coreline vaak lastig. Dit is ook herkenbaar voor de doelgroep van Gebint 75 die door hun dementie de grip op hun omgeving steeds meer kwijtraken. Een gestructureerde en begripvolle omgeving biedt rust en veiligheid voor de bewoners en voor Coreline is dit ook een belangrijke randvoorwaarde om dit werk te kunnen doen.

Een win-win situatie voor iedereen!

Coreline werkt met een vast takenpakket, dit geeft structuur en duidelijkheid voor zowel Coreline als voor haar collega`s. Coreline voelt zich verantwoordelijk voor haar taken. Collega’s kunnen erop vertrouwen dat ze deze taken zorgvuldig en nauwkeurig afwerkt. Coreline is trots en dankbaar voor haar rol en geniet van de vele positieve reacties die ze krijgt, ze groeit hiervan als persoon.

Zij vertelde haar verhaal onlangs op de website Eerselvoorelkaar

Buiten dat Coreline bij Oktober actief is, is zij tot vorig jaar ook 1 dag per week actief geweest op de bakkerij van het Areven (Lunet zorg). Daar zorgde zij voor heerlijke taarten en gebak. Iets waar onze clienten ook regelmatig van mogen mee genieten. Coreline woont in een begeleide woonvorm in het dorp.

Een collega/medewerker van Oktober vertelt: "Contact met de clienten verloopt altijd heel natuurlijk en rustig. Elkaars beperkingen vallen weg in contact dat Coreline heeft met de clienten met dementie. Ze voelt aan hoe ze iemand moet benaderen, afhankelijk van diens stemming of gemoedstoestand. Ze wordt niet voor niets “Zonnestraaltje” genoemd door de clienten. Altijd met een goed humeur en gulle lach aanwezig, waardoor ze veel plezier en levensvreugd brengt op de woning. Ze kan de clienten lekker verwennen met door haar zelf gebakken taarten of iets lekkers voor op de boterham, Coreline weet precies hoe ze iemand kan verwennen. Elke dag zorgt ze er voor dat er een pan verse soep is gemaakt voor bij de lunch, hier weet ze ook altijd de clienten bij te betrekken zodat deze ook gestimuleerd worden. Steeds weet ze iemand te verrassen met individuele aandacht door bijvoorbeeld te gaan wandelen, een puzzel te maken, nagels te lakken of een spelletje te doen. Ook heeft ze met een viertal clienten een kaartclubje opgericht, waar wekelijks erg naar wordt uit gekeken."

Naast het contact en de activiteiten die ze met de clienten onderneemt is ze een grote ondersteuning voor de collega’s. Ze wil graag helpen met huishoudelijke karweitjes; maakt de bedden op, zorgt ervoor dat de badkamers en slaapkamers er netjes uit zien. Ook zorgt ze ervoor dat de was weer is opgevouwen, maar weet dit altijd zo te doen dat ze de client niet uit het oog verliest en deze weet te stimuleren om mee te helpen.

Heel knap dat ze ondanks haar beperking op een zo natuurlijk getrouwe manier de clienten met dementie weet te benaderen, iets waar menigeen nog iets van zou kunnen leren! Coreline is een hele bijzondere meid, die hele bijzondere contact momenten weet te maken met de clienten.

Daarom is Coreline voor ons GOUD waard!

Images

Register

Comment

Twitter

51  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Melvin April 14, 2020

Je bent een topper Coreline!

Anja March 10, 2020

Lieve Coreline,
Regelmatig kom ik op de afdeling waar jij werkt. Altijd opgewekt, geduldig en zorgzaam voor iedereen . Bij jou is er een gezellige, huiselijke sfeer.
Je bent een zonnetje voor deze afdeling.
Deze nominatie is al een prijs maar hopelijk krijg jij de meeste stemmen!

Judith Richaerts, jobcoach Lunetzorg March 09, 2020

Wat een avontuur! en, zo verdiend! ontzettend trots op jou en jouw collega`s hoe jullie samen iedere dag voor jullie bewoners bijzondere momenten creëren. Coreline, je bent een bijzonder mens dat met en voor bijzondere mensen mag werken, iedere dag weer! En, wat een feest voor mij als Jobcoach dat ik dit mag ondersteunen!

Anoniem March 07, 2020

Schrijf een reactie...

Robert March 06, 2020

Beste Coreline, wat fantastisch dat jij bent genomineerd en wat ik hoor en lees ook heel terecht. Namens directie en management van Lunet zorg van harte gefeliciteerd en ga vooral door met het mooie werk dat jij doet waarin jij heel veel mensen blij maakt!!!

Coreline March 02, 2020

Dank jullie wel voor alle leuke en lieve reacties!! Dankzij de collega's die ik enorm dankbaar ben kan ik dit werk zo doen. Bedankt allemaal. Liefs Coreline

Tante Esther en Huub March 01, 2020

proficiat met je nominatie. Ik denk zeker terecht dat je ben genomineerd want je bent altijd opgeruimd en gezellig.
Er kan er maar een de beste zijn en voor ons ben jij dat 👏👍🏻🥰

A. v. G. February 27, 2020

Lieve Coreline,
Al een tijdje mag ik jou in mijn nabijheid weten. Altijd lief, vol geduld en altijd tijd voor een praatje. Je bent een reuze lieve meid. Proficiat met deze nominering. Je hebt deze dik verdiend. Ik hoop dat jij deze prijs wint.

carolien lavrijsen February 26, 2020

Heeeeel mooi,dit verdien je zeker!!!!!

Joris February 25, 2020

Ik hoef het woord oudjes al niet te noemen of er staat een glimlach op je gezicht. Je praat met passie en plezier over de mensen en wat je met ze doet.
Dik verdiend die nominatie!

M. B. February 24, 2020

Lieve Coreline, je hebt je nominatie meer dan verdiend. Je bent het zonnetje in huis op het Gebint 75. Mede dankzij jou lach, jou inzet, jou liefde, jou onbaatzuchtigheid tegenover en voor deze lieve kwetsbare mensen, maakt hun levens iedere dag er weer eentje met meer glans. Coreline geniet van je welverdiende nominatie!
Veel liefs Marianne en John

Annemie February 24, 2020

Trots op Coreline dat je zo goed bezig bent. Proficiat met je nominatie

Miranda Vuijsters February 24, 2020

Proficiat Coreline met je nominatie.
Dik verdiend.
Je bent nu al een winnaar met dit mooie verhaal en al die complimenten

Anoniem February 24, 2020

Schrijf een reactie...

Oma Smits February 23, 2020

Proficiat dat je genomineerd bent. Je staat altijd klaar en helpt heel lief. We kunnen goed samen winkelen. Kus oma.

Opa en Kiek February 22, 2020

Wij zijn heel trots op onze kleindochter Coreline dat ze is genomineerd. Je bent bij ons altijd een
geweldige hulp bij verjaardagen en etentjes. Opa en kiek hopen echt dat je gaat winnen.

Franka February 20, 2020

Proficiat met de nominatie, jij verdiend het echt!!
trots op jou Coreline🍀

Corina February 20, 2020

Als iemand het verdiend is coreline het wel. Altijd behulpzaam, kan goed koken en bakken, heeft altijd goede zin en is altijd geinterreseerd in een ander. Ze gaat liefdevol met de clienten om, en daarom word ze ook erg graag gezien. Je bent een topper👍

Karlijn Cavens February 20, 2020

Ik ben heel trots dat Coreline genomineerd is voor de Gouden Venus van Milo.
Zij is zo'n bijzondere vrouw en ondanks haar beperking heeft ze zo'n fijne klik onze cliënten, dat ik juist denk dat dit door haar beperking komt.
Zij kan ze begeleiden en helpen op haar manier, en daardoor is haar beperking geen belemmering maar juist haar kracht!

Barbara Maas February 19, 2020

Super leuk voor je Coreline! Fantastisch om te zien hoe jij met zoveel enthousiasme er samen met de cliënten een geweldig leuke dag van maakt! Zij voelen zich "thuis" bij jou, en de band die jij met ze hebt is heel speciaal. Elke keer als je met mijn vader een blokje omgaat of een kaartje legt, zie ik pretoogjes, en dat doet me meer dan goed. We hopen dat je nog heel lang op Gebint 75 zult blijven! Geniet van deze nominatie!

Esther February 19, 2020

“ misschien vergeten de cliënten je naam, maar ze vergeten nooit het gevoel dat jij ze geeft!”💝

Marlies February 19, 2020

Super Coreline, ik weet dat je dit werk met grote passie uitvoert!!!
Van harte gefeliciteerd met deze nominatie!!

Liane February 18, 2020

Ik ken Coreline ook al wat jaartjes ,een spontane vrolijke meid,die respectvol omgaat met de bewoners ,altijd roepen als ik haar tegen kom in het dorp,daarom is deze nominatie ook dik verdiend,Coreline je bent een Toppertje ik zal voor je duimen !!!

Lia February 18, 2020

Ik kom je vaak tegen als ik mijn wandelingetje maak. Altijd vrolijk en je bent meestal in gezelschap van iedere keer een ander persoon, dus aan het werk. Vroeg me vaak af, wie, wat, hoe. Geweldig wat je doet. Tot de volgende keer dat ik je tegen kom.

Gerla February 18, 2020

Ik vind het geweldig wat je doet Coreline!
Gefeliciteerd met je nominatie!

Kim van Hees February 18, 2020

Hey ik hoor alleen maar mooie verhalen over jou! zou willen dat ik je kende!! Je klinkt als een schat.
Ik hoop dat je wint!

Laurian Schoormans February 17, 2020

Wat fijn om dit te lezen. Ik ben heel trots op jou Coreline!!

Margot February 17, 2020

Hee Coreline, wat gaaf dat je genomineerd bent! Dik verdient hoor, je mag trots zijn op jezelf!

Margriet February 16, 2020

Heb het genoegen om met Corelien te mogen samenwerken, op gebint 75. Corelien straalt rust en vertrouwen uit, en daarom reageren onze cliënten zo possitief op haar. Daar sta ik nog altijd versteld van. Altijd een glimlach op haar gezicht. Daarom verdiend ze deze nominatie We zijn super blij met je Corelien.

Anita February 15, 2020

Hé Coreline,
Wat leuk en verdiend! Proficiat met je nominatie.

Irma February 15, 2020

Hoi Coreline, Jij bent zeker GOUD waard!!! Je bent een geweldige, lieve meid!! Wat fijn dat je nog steeds op het gebint 75 werkt.
Ons mam is daar helaas alweer een aantal jaren weg. Maar jij was haar maatje!!

Sjanet February 14, 2020

Coreline, respect, rust, aansluiten, van toegevoegde waarde, meebewegen, spontaan en altijd vrolijk. Kortom voor onze cliënten het zonnetje in huis. Dank je wel Coreline dat je bij ons het verschil maakt door gewoon te zijn wie je bent.

Hans February 14, 2020

Ook wij hebben Coreline meegemaakt in de tijd dat ons mam op gebint 75 zat.
Een super leuke meid die der werk met liefde doet..dat straalt ze uit.
Als we ze nu jn het dorp tegen komen kent ze ons nog bij naam en het is toch alweer enkele jaartje's geleden.
Super meid!!👌👌

Stien February 14, 2020

Hoe tof is dit Coreline.
Gefeliciteerd met de nominatie

Rianne February 14, 2020

Wat fijn om te horen dat het zo goed met je gaat. Je mag wel supertrots zijn op jezelf. Goed Bezig Coreline !

Geer February 13, 2020

Ik ben trots op jou, omdat jij heel sociaal en attent bent!

Toon February 13, 2020

Ik hoop zo dat Coreline ooit de woorden te horen krijgt....Het heeft zijne Majesteit de Koning behaagt...

Anoniem February 13, 2020

Wauw! Coreline wat ontzettend mooi dat je je zo inzet voor de ouderen. Een hart van goud kun je wel zeggen.

February 12, 2020

Coreline je bent echt een toppertje je verdiend dit echt jou inzet is onmisbaar❤️

Sanne February 12, 2020

Coreline werkt erg hard en is zorgzaam. Zowel op haar werk als privé! Altijd praat ze vol lof en plezier over het werk wat ze doet en dit straalt ze ook uit. Wat een kanjer! Als er iemand is die deze prijs verdient, dan is het onze Coreline!

Carla February 10, 2020

Ik heb Coreline eens mogen interviewen over haar werk als vrijwilliger bij Oktober. Ik ben erg onder de indruk van de warme, kalme en natuurlijke manier waarop ze met 'haar' cliënten omgaat. Wow, wat een kanjer!

Hanneke February 07, 2020

Coreline is een warme toevoeging aan de woongroep. Zij kletst & wandelt met bewoners en leest dagelijks de krant voor. Zeer zinvol werk, waar ze met trots over vertelt! Coreline merkt op als de bewoners tevreden of dankbaar zijn en krijgt regelmatig complimenten van de familie van bewoners. Daarnaast ontzorgt zij het andere personeel, met alle taken die zij uitvoert. Ik gun iedere woongroep een Coreline!

Anoniem February 07, 2020

Zo enthousast en behulpzaam Coreline kan zijn, zo zie je ze niet veel! Altijd stralend wanneer het over haar "werk" gaat, dat is toch geweldig! Top Coreline!!!

Jessica February 06, 2020

Coreline is een topper. Heel erg knap hoe zij haar werk met liefde en plezier doet! Super trots op haar!!!

Debby February 04, 2020

Enthousiaste en goedlachse meid. Jij bent een topper en verdiend het om te winnen!

Mike February 04, 2020

Coreline , Is altyd vrolijk, & enthousiast over de lieve cliënten van oktober , ze verdiend het om leuke dingen met ze te doen zoals wandelen taartjes bakken , rikken :) waar de menige ouderen zo naar uit kijken ...
Maakt zei er altyd wel een leuke dag van , de mensen & coreline verdienen dit zo 100% het met ze te besteden & een heerlijke tyd te hebben ...

Kim Buelens February 04, 2020

Coreline is een supper leuke meid en heeft het verdiend !

Wout February 04, 2020

Coreline vertrekt altijd met een glimlach naar haar werk en komt met een glimlach terug. Heel leuk om alle verhalen te horen die ze vertelt. Een toppertje in wat ze allemaal doet.

Annet February 03, 2020

Coreline is van grote waarde voor onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Wij zijn super trots op haar en dankbaar voor het geweldige werk wat zij doet.

Mieke February 03, 2020

Je bent een topper!!!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings