Marjan van de Lindeloof- Conradi

441 keer bekeken 0 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Marjan is oprichtster/ vrijwilligster bij Stichting Vakantie Project Gemeente Rucphen, een stichting die vakantieweken organiseert voor mensen die wegens omstandigheden niet meer zelfstandig weg kunnen.

Marjan regelt de inschrijvingen, gaat op bezoek bij de gasten, regelt het vervoer, zorg dat alle hulpmiddelen die nodig zijn voor onze vakantieweek op tijd in de accommodatie zijn, regelt de uitjes die we gaan maken, alle boodschappen en zorgt dat we leuke activiteiten organiseren om wat extra geld in het laatje te krijgen zodat de vakantieweek voor iedereen betaalbaar blijft. Dan is ze ook vrijwilligster bij de plaatselijke schietvereniging, draait ze bardiensten, en tijdens beurzen bakt ze de lekkerste taarten. Ook kunnen ze Marjan altijd bellen als ze een handje tekort komen bij steunpunten voor ouderen of tijdens activiteiten in verzorgingstehuizen.

Na 20 jaar actief vrijwilligster te zijn onder de vlag van het Rode Kruis, die aangaven te stoppen met sociale hulpverlening in Nederland, was het 2 jaar geleden Marjan die zei: We laten dit niet gebeuren en zette een eigen Stichting op om deze vakantieweken voor de medemensen te blijven organiseren. Wij als team stonden achter haar maar als zij niet de moed gehad had om dit op touw te zetten, was het verloren gegaan. Er is nog zoveel leed in Nederland en het is zo dankbaar werk, dat moet blijven bestaan, en samen staan we sterk is haar motto. En Marjan is zo gemotiveerd en heeft zoveel passie voor haar werk, hebben we allemaal bewondering voor. Zij vind het heel normaal en gewoon dat je je inzet voor de medemens, maar is niet vanzelfsprekend. Niets is haar teveel en ze staat voor iedereen klaar. Of het nu familie, vrienden of vreemde zijn, Marjan helpt wel een handje mee en gaat niets uit de weg.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

0  reacties

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen