Marco Nunen

784 keer bekeken 7 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Marco is op dit moment bij stichting 'Voor elkaar aan de slag (Veads)' actief om zijn sprookjestuin te realiseren, waarin hij zijn eigen werkplek aan het creëren is. Daarnaast geeft hij nog zwemles en heeft hij nog vele anderen vrijwilligersklusjes.

Marco is speciaal voor ons, maar ook voor zijn omgeving, omdat hij met zijn niet aangeboren hersenletsel, veel voor anderen doet. Hij doet dit met passie, geduld en liefde. Hij is er altijd. je kan op hem rekenen. Hij heeft oog voor veiligheid. Hij weet van een sombere omgeving, in gedachten, maar ook in het echt, een wonderlijke omgeving te maken.

Het is een volwassen kerel, die je met de kleinste dingen blij kunt maken, zoals een stofjas, waarin hij dan ook trots rondloopt. Als je slechte zin hebt of je dag niet hebt en je praat met hem wordt het leven een stuk minder zwaar. Hij plukt de dag en doet dit vol overgave.

Een bijzonder man, als je met hem in gesprek raakt, zal hij vol enthousiasme vertellen over zijn smurfen. Hij is daar een grote fan van, dit ook om een bijzondere reden. Smurfen hebben hem onder andere uit een coma gehaald.

Het advies was dat Marco op een zorgboerderij dagbesteding moest gaan doen. Hij kan niet zo goed tegen verandering en moest een eigen beschutte plek hebben. Nu hij bij ons is, weet hij dat verandering nodig is en hij werkt aan zijn eigen plekje om zich af en toe terug te kunnen trekken. Hij straalt als we hem gewoon behandelen en geintjes met hem maken. Hij verdient het om te stralen en hij leeft ook op als hij onder de mensen kan zijn als een gewoon mens.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

7  reacties

Tamara 17-04-20 om 12:10

Ontzettend verdiend Marco, je bent een bijzondere topper!

Marijke van Nunen 06-03-20 om 14:12

Ja zeer bijzonder na 37 jaar (ongeval) je Plek gevonden te hebben, zeer goed

cindy 05-02-20 om 11:35

Gefeliciteerd Marco!!!

Saskia 05-02-20 om 8:16

Gefeliciteerd, Marco!

Willeke Boons 05-02-20 om 8:16

een echte verdiende pluim..............je bent een bikkel

Ilona 04-02-20 om 23:48

Toppperrrr ben je en grappig 😁 dik verdiend

Angelique 04-02-20 om 23:28

Dik verdiend en super trots op je 🎂

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen