Armand de Bruijn

510 keer bekeken 0 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Hij begeleidt pleegkinderen bij de maandelijkse activiteiten die SafeWings voor hen organiseert. Hij zorgt dat ze een mooi dagprogramma krijgen en houdt er zicht op dat ook de kinderen die het wat moeilijk hebben ondersteuning krijgen.

Armand is een van de mensen die graag anderen in het licht zet. Dit is ook de filosofie van SafeWings. Wij willen de pleegouder in de schijnwerper zetten. Zodat deze op zijn beurt ‘licht’ kan geven aan het pleegkind. Armand is in eerste instantie als pleegouder bij ons gekomen met een hulpvraag. Als snel kwam hij met de vraag om ook als vrijwilliger iets te mogen betekenen voor andere pleeggezinnen. Dit was eigenlijk niet vanuit SafeWings de bedoeling, omdat wij juist hem als pleegouder wilden ‘ontlasten’. Maar we merkten dat juist het uitvoeren van activiteiten voor hem een extra dimensie gaf in zijn pleegoudertaak. We zijn inmiddels 5 jaar verder en zien dat dit niet alleen hem vreugde geeft, maar ook de pleegkinderen waar hij samen met andere vrijwilligers maandelijks mee optrekt. Uiteindelijk is Armand gestopt als pleegouder, maar vanuit zijn ervaring kon hij zich des temeer inzetten als vrijwilliger voor SafeWings. Wij bewonderen de flexibele kant van Armand. Daar waar we tekorten hebben aan vrijwilligers is Armand altijd bereid in te springen.

Armand bezit de gave om op het juiste moment het juiste gesprek te voeren. De pleegkinderen waarmee hij een zaterdag in de maand de dag doorbrengt zijn dol op hem. Armand is in staat om deze kinderen gedurende de dag die aandacht en betrokkenheid te geven die maakt dat de kinderen een geslaagde dag hebben. Wij horen ook van de pleegouders met regelmaat terug dat dit echt voor henzelf als ook de pleegkinderen meerwaarde geeft in hun eigen zorg als pleeggezin. Daarom willen we graag Armand in aanmerking laten komen voor deze Vriendenloterij Passieprijs.

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

0  reacties

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen