Marjos Papen

369 keer bekeken 1 reacties

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops. We maken er echt een feestje van! Hieronder zie je alle kandidaten!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar!

 
 

 

Marjos Papen zet zich vol passie in voor gebruikers van scootmobielen om hen uit hun isolement te halen en in contact te brengen met andere scootmobielers waardoor er nieuwe vriendschappen ontstaan! Haar motto is "Samen rijden-Samenplezier". Inmiddels telt Mijn Scoottie al 50 leden!

Scootmobielclub Mijn Scoottie is opgericht door Marjos Papen omdat veel mensen met een scootmobiel moeite hebben om het huis te verlaten.

Ten eerste is er vaak de praktische onzekerheid over het gebruik van de scootmobiel; mensen durven bijvoorbeeld niet naar een drukkere winkel of straat of hebben moeite met een lift of zouden wel met de trein willen maar durven dit met de scootmobiel niet aan.

Ten tweede is er vaak ernstige emotionele problematiek. Mensen met een scootmobiel hebben vaak een of meerdere aandoeningen waardoor de kwaliteit van leven zowel lichamelijk en psychisch niet optimaal is.

Aanschaf van een scootmobiel geeft vaak versterking van het rouwverwerkingsproces. Opeens wordt je geconfronteerd met je beperkingen en ziet iedereen dat je niet meer mobiel bent. Gevolg is dat veel mensen geïsoleerd raken en eenzaamheid op de loer ligt.

Onze insteek is: Dat ieder lid een actie kan starten om een toer te maken en de anderen kunnen reageren om aan te sluiten. Dat mensen die niet goed durven, om welke reden dan ook, individuele begeleiding kunnen vragen om te ervaren hoeveel meer vrijheid het rijden geeft en zo hun proces wat vergemakkelijkt !

Afbeeldingen

Registreren

Twitter

1  reacties

Marjos Papen 05-02-20 om 15:32

In één jaar 42 mensen uit hun isolement te hebben gehaald! Je kunt je niet voorstellen wat voor geweldig gevoel dit geeft. Zeker als je (lees ik) zelf ook fysiek beperkt bent vanaf mn 55e en als geen ander weet wat het betekent geïsoleerd, eenzaam en maatschappelijk en financieel verstoten te voelen. Verbinden, gehoord en gezien voelen .....dat is onze kracht!

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen