NivonJong

149 keer bekeken 0 reacties

Elk jaar vragen we een andere specifieke groep prominente Nederlanders een landelijke vrijwilligersorganisatie aan te wijzen die volgens hen de ProminentenPrijs verdient. Een speciale expertcommissie oordeelt op maatschappelijke relevantie, actualiteit en impact. De winnende organisatie  krijgt de prijs van € 6.000,-. Dit jaar is de beurt aan leden van de Tweede Kamer!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

Naast de ProminentenPrijs voor landelijke organisaties, zijn er ook de Nationale Vrijwilligersprijzen voor lokale initiatieven de VriendenLoterij Passieprijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk en de Gouden Venus van Milo voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet.

NivonJong is de spiksplinternieuwe jongerenafdeling van het Nivon. Voor iedereen tussen de 15 en 30 jaar organiseert NivonJong adembenemende activiteiten.

Van een wintersport met leeftijdsgenoten tot een outdoor movie night midden in de bossen, van een trektocht door de Ardennen tot borrels in de late uurtjes.

Voorgedragen door

Kathalijne Buitenweg (GroenLinks):  "NivonJong maakt onderdeel uit van de Nivon natuurvrienden. NivonJong is erin geslaagd om nieuw leven te blazen in het ouderwets sterke jongerenwerk. Samen activiteiten organiseren waarin natuur, mens, samenleven én plezier centraal staan. Ontmoeting, verwondering, vereniging. Nadenken over hoe de samenleving beter kan. NivonJong is als een school voor burgerschap en tegelijkertijd een ontspannen vakantie. Essentieel voor een levendige democratie."

 

Afbeeldingen

0  reacties

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen