Hollanda Bektaşlililar Derneği

332 keer bekeken 0 reacties

Elk jaar vragen we een andere specifieke groep prominente Nederlanders een landelijke vrijwilligersorganisatie aan te wijzen die volgens hen de ProminentenPrijs verdient. Een speciale expertcommissie oordeelt op maatschappelijke relevantie, actualiteit en impact. De winnende organisatie  krijgt de prijs van € 6.000,-. Dit jaar is de beurt aan leden van de Tweede Kamer!

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

Naast de ProminentenPrijs voor landelijke organisaties, zijn er ook de Nationale Vrijwilligersprijzen voor lokale initiatieven de VriendenLoterij Passieprijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk en de Gouden Venus van Milo voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet.

Jongeren, ouderen, mannen en vrouwen die bij elkaar komen en verschillende activiteiten organiseren om de gemeenschap dichterbij elkaar te brengen. Een paar keer in het jaar organiseren ze verschillende braderieën om geld op te halen voor mensen in nood en verscheidende goede doelen.

De vereniging is een verzamelplek voor arbeidsmigranten en hun kinderen die in de jaren 70 destijds allemaal gezamenlijk vanuit die streek naar Nederland zijn gekomen.

Voorgedragen door

Selçuk Öztürk (DENK)

Afbeeldingen

0  reacties

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen