Wat als de inkomsten van je vrijwilligersorganisatie wegvallen?

ProfielfotoMark Molenaar April 08, 2020 1200 keer bekeken 0 comments

Je werkt hard aan je vrijwilligersinitiatief. Maar door de Corona-maatregelen lopen plannen vertraging op, kunnen activiteiten niet doorgaan en zijn jullie gedwongen de deuren te sluiten, in ieder geval tot 1 juni. Wat betekent dit in praktische zin?

Wat is verstandig en handig om te doen in deze tijd? Lees dit handige artikel op de website van de KNHM en dan vooral de tweede helft! (De eerste helft zal je wel logisch voorkomen.)

Hypotheek

Check voor je hypotheek je bank, zie bijvoorbeeld bij de Rabobank: https://www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek/corona/

Sport

Ben je een sportvereniging, kijk dan wat de bond en NOC*NSF voor je doen, zie ook: https://nocnsf.nl/nocnsf-zet-4-a-5-miljoen-opzij-voor-coronanoodfonds-sport

Loonkosten

Heb je betaalde medewerkers in je vrijwilligersorganisatie? Kijk naar de NOW-regeling van de overheid voor tegemoetkoming in de loonkosten: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen/now-komt-mijn-bedrijf-in-aanmerking (Voor bij een omzetverlies van 20%.)

0  Comments

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings