Welk vrijwilligerswerk blijft online?

ProfielfotoSanne van Viegen Looyé 16-06-2020 3913 keer bekeken 2 reacties

We werken nog steeds zo veel mogelijk vanuit huis, maar ook gaan veel vrijwilligersactiviteiten weer live van start. Nu hét moment om te kijken wat live moet en wát online kan! Wat wil jij online vasthouden?

Een paar voorbeelden van vrijwilligers uit mijn eigen omgeving:

  • Een huiswerkbegeleider die naast een wekelijkse fysieke afspraak, nog een paar keer in de week kort opdrachten doorneemt via beeldbellen.  
  • Een vrijwillige taalcoach voor nieuwkomers die niet meer één keer per week 2 uur, maar nu om de dag een kwartier beeldbelt.     
  • Trainingen en bijeenkomsten voor vrijwilligers die deels online blijven.
    Het is efficient, makkelijk voor vrijwilligers uit het hele land en kan worden teruggekeken voor als vrijwilligers op een ander moment instromen.
  • Enz. enz. 

Waar heeft het online component jouw vrijwilligersactiviteit verrijkt en wat ga je vasthouden? 

 

2  reacties

Sanne van Viegen Looyé 16-06-20 om 15:35

Dank voor je reactie, Heleen van Egmond! En goeie vraag van Diana van den Eijnden: wat zouden we anders doen als we nú zouden starten. 

Voor mij in werk concreet: niet meer wekelijks op en neer naar Den Haag voor een afspraak van 1 uur, maar misschien 1 keer per maand een hele dag. 

We gaan zien waar we over een jaar staan ... 

Heleen van Egmond 16-06-20 om 15:28

Veel meer online overleggen. Bestuursvergadering van Stichting Babyspullen gaat vanaf nu deels online en deels op locatie. Maar ook even afstemmen hoeft niet meer op locatie en dat werkt super vooral als de mensen verder uit elkaar wonen.

Net een webinar van Diana van den Eijnden van Eindhoven Doet (samen met anderen) gevolgd hierover en handige tips gekregen. Vooral het advies om als organisatie weer even terug te gaan naar je doelstelling en jezelf de vraag te stellen: Wat zouden we anderes doen als we nu opnieuw zouden starten. En de tip van Jordan van Bergen om via Techsoup te kijken naar de juiste systemen was ook waardevol.

Toch zijn er dingen die op locatie moeten, bij ons is dat het sorteren van de babyspullen en het maken van de pakketten, daar zit nog een uitdaging om weer op het oude niveau van productie te komen binnen de anderhalve meter maatregel.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen