Rijksgeld Jeugd aan Zet wintereditie

ProfielfotoJoanne Wieringa 30-11-2020 1308 keer bekeken 0 reacties

Gemeenten kunnen eenmalig € 10.000 rijksgeld ontvangen in het kader van de wintereditie van Jeugd aan Zet. Via Jeugd Aan Zet worden jongeren geactiveerd om iets te doen voor een ander in coronatijd, uiteraard binnen de RIVM-richtlijnen.

Jeugd aan Zet

Vanuit het Veiligheidsberaad is het initiatief gekomen om, na een succesvolle zomereditie, het project Jeugd aan Zet voort te zetten in de winterperiode. Via Jeugd Aan Zet worden deelnemende jongeren geactiveerd om iets te doen voor een ander in coronatijd, uiteraard binnen de RIVM-richtlijnen. Een kans voor hen om invulling te geven aan maatschappelijke participatie. Het project is ook ondersteunend voor de jongeren zelf als alternatief voor de activiteiten die nu niet of niet goed mogelijk zijn. Alle gemeenten in Nederland kunnen hieraan deelnemen.

Net als bij de zomereditie wordt dit initiatief financieel ondersteund door maatschappelijke diensttijd (MDT), het rijksbrede programma voor jongeren waarin iets doen voor een ander, talententontwikkeling en ontmoeting centraal staan. De ondersteuning betreft € 10.000,- per gemeente. In deze coronatijd faciliteert het programma, naast de reguliere MDT-projecten, initiatieven voor en door jongeren die behulpzaam en ondersteunend kunnen zijn bij waar dit nu hard nodig is. Jeugd Aan Zet komt tegemoet aan de behoefte vanuit MDT om meer in verbinding te staan met gemeenten, zodat MDT kan doorgroeien naar een landelijk dekkend netwerk.

Jongeren sterk getroffen door coronacrisis

De dagelijkse activiteiten voor jongeren zijn door de coronacrisis niet of niet goed mogelijk, zoals onderwijs, sport, sociale ontmoetingen en de mogelijkheid om te werken. Hierdoor is er een toenemende overlast van jongeren in de openbare ruimte. Ook is er een groeiende zorg over de mate waarin de beperkende coronamaatregelen effect hebben op hun fysieke en psychische gezondheid.

Meedoen

Interesse om binnen jouw gemeente met Jeugd aan Zet Wintereditie aan de slag te gaan? Lees hier meer informatie en ga in gesprek met je gemeente.

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen