Vanaf 1 juli eHerkenning 2+ voor de gratis VOG

ProfielfotoRonald Hetem 13-04-2021 288 keer bekeken 2 reacties

Op 1 juli 2021 vervalt voor overheidsdiensten het betrouwbaarheidsniveau eHerkenning 1 (EH1). Vanaf die datum is voor het aanvragen van een digitale VOG via MijnJustis een eHerkenning 2+ (EH2+) nodig om de digitale VOG-aanvragen klaar te zetten.

Alle organisaties die gebruik maken van de Regeling Gratis VOG voor vrijwilligers gebruiken nu voornamelijk een eHerkinning 1(EH1). Al deze organinaties moeten voor 1 juli een EH2+ aanvragen om de digitale VOG-aanvragen ook na 1 juli klaar te kunnen zetten. Vraag deze verhoging van de eHerkenning  tijdig aan en houdt er rekening mee dat u voor EH2+ een machtiging moet aanvragen.
Het verhogen van het bestaande eHerkenningsniveau moet geregeld worden via de eHer-kenningsleverancier. De leverancier brengt in kaart welke acties u moet ondernemen en wat de kosten zijn voor het hogere niveau. Tot en met 30 juni kunt u nog inloggen op MijnJustis via EH1. Heeft u recent een hoger eHerkenningsniveau aangeschaft, of bent u van plan dit op korte termijn te doen? Ook met dit hogere niveau kunt u inloggen op het bestaande VOG-aanvraagformulier voor werkgevers.


Meer weten?

Voor meer informatie over de stopzetting van EH1 en de nieuwe eHerkenningsniveaus van Justis kunt u terecht op www.justis.nl/eherkenning.
 

2  reacties

Odelia Otten 15-04-21 om 14:21

Sonja Peterse ik lees nu op de site gratis VOG een aanvulling:

"Voorheen is aangegeven dat betrouwbaarheidsniveau 3 nodig zou zijn, maar inmiddels heeft Justis aangegeven dat niveau 2+ voldoende is."

Zie eHerkenning | Aanvraagprocedure | Gratis VOG 

Sonja Peterse 15-04-21 om 12:28

Wat is het verschil tussen E herkenning 1 2 2+ 3 en 4

Als ik op de site gratisVOG naar het instructiefilmpje kijk dan geldt voor verenigingen E-herkenning 3.

 

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen