Challenge voor vrijwilligers: Duidelijk zijn over je grenzen

Nadia van Emmerik 14-11-2022 1119 keer bekeken 1 reacties

Dankzij de steun van Oranje Fonds biedt Humanitas voor de buur een reeks gratis vijfdaagse challenges aan. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die iets voor een ander wil betekenen. Op 21 november start de challenge Duidelijk zijn over je grenzen.

Na ‘Maak van buren bekenden’, ‘Ontdek je luisterkracht’ en ‘Stop de redder in jezelf’ vervolgt Humanitas voor de buur haar succesvolle serie met de challenge ‘Duidelijk zijn over je grenzen’. Tijdens deze challenge sta je (opnieuw) stil bij je grenzen herkennen en bewaken, oefen je met het aangeven van jouw grenzen en leer je anderen te helpen, op een manier die bij jou past. Vaardigheden die je altijd kunt toepassen.

Een cadeau van Humanitas

De challenges zijn een cadeautje van Humanitas voor iedereen die iets wil betekenen voor een ander. Als vrijwilliger, als buurvrouw, oom, vriendin of andere naaste. Ze zijn gratis voor iedereen te volgen. Als je je aanmeldt voor deze challenges van Humanitas voor de buur dan ontvang je 5 dagen lang één korte opdracht in je mailbox. No-nonsense en speciaal gemaakt voor iedereen die in korte tijd wat praktische handvatten wil om iets voor een ander te betekenen.

“Het heeft mijn buurtgevoel verrijkt! Wij wonen in een leuke buurt en hebben warm contact met ons rijtje van directe buren. En toch heeft de challenge mijn buurtgevoel verrijkt. Bij het in kaart brengen van mijn buurt, een van de opdrachten, bleek ik toch niet helemaal te weten wie nou waar woonde. Andere opdracht was: geef eens iets weg. Ik ging met cake langs de deuren bij buren die ik nog niet zo goed kende. Ze reageerden blij verrast en soms werd ik zelfs binnengevraagd voor koffie”, vertelt een oud-deelnemer.

Aanmelden kan op www.humanitas.nl/voordebuur.

Meer informatie? Neem dan contact op met Nadia van Emmerik, Projectleider Humanitas Academie.

 

1  reacties

Mark Molenaar 07-12-22 om 12:19

Nadia van Emmerik Plaats jij ook de uitdaging van januari? Dan gaat ie mee in onze nieuwsbrief.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen