Kerstdebat 2022: klimaatrechtvaardigheid in de Geertekerk in Utrecht

ProfielfotoJolinde Dermaux 16-12-2022 706 keer bekeken 0 reacties

Wat is er leuker dan het jaar te eindigen en je kerstvakantie in te luiden met het (gratis) Kerstdebat in de altijd sfeervolle Geertekerk? Movisie organiseert het debat met als thema: Klimaatrechtvaardigheid. Niet alleen gericht op vrijwilligers, maar ook op professionals en andere geïnteresseerden.

Het Kerstdebat gaat over klimaatrechtvaardigheid. Over hoe we de klimaatcrisis oplossen én oog hebben voor sociale vraagstukken. Niet iedereen heeft genoeg geld om bij te dragen aan de oplossing van de crisis. Burgers die moeite hebben om zelf het hoofd boven water te houden. De klimaatcrisis is de ver-van-hun-bed show.

Gerrit Vledder doet onder andere mee aan het debat en is projectleider van 'Energie in Smitsveen' in Soest. Smitsveen is een wijk met een laag gemiddeld inkomen en een grote diversiteit aan culturen. Daar ondervond hij hoe ingewikkeld het is bewoners met een smalle beurs hun huis te laten isoleren. Hij werkt in Soest samen met welzijnsstichting Balans. Zij zijn een cruciale partner en werken als organisatie heel gericht met vrijwilligers, vooral vrouwen, van alle culturen. Daarnaast zijn ook vrijwilligersorganisatie Energie Actief Soest met zijn energiecoaches, woningcorporatie Portaal, de gemeente Soest met ambtelijke en bestuurlijke betrokkenheid van Energietransitie en Sociaal Beleid, Schuldhulpmaatje Soest, het Energieloket van de gemeente Soest en de Hogeschool Utrecht betrokken.

Wil je je aanmelden voor het (gratis) kerstdebat. Dat kan hier: Kerstdebat 2022: klimaatrechtvaardigheid | Movisie

Wil je meer lezen over het initiatief van Gerrit Vledder. Lees dan verder in dit artikel: Energietransitie: 'Niet met het mes op tafel in gesprek met bewoners' | Movisie

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen