Expedities Nieuwe Gezichten: nu ook als e-learning

ProfielfotoYvonne Snelders 25-09-2023 6071 keer bekeken 0 reacties

Stap voor stap aan de slag met het werven van nieuwe doelgroepen vrijwilligers? Dat kan met de nieuwe e-learning ‘Werven van vrijwilligers: op expeditie naar nieuwe gezichten". Een handige en toffe online training om thuis of op je werk direct mee aan de slag te gaan.

De afgelopen jaren hebben deelnemers aan de Expeditie Nieuwe Gezichten al heel veel vrijwilligersorganisaties in het land op weg geholpen om op een andere manier naar het vinden en betrekken van nieuwe doelgroepen vrijwilligers te kijken. Deze training heeft vanaf nu ook een digitale variant; De e-learning ‘Werven van vrijwilligers: op expeditie naar nieuwe gezichten". 

Ga hier direct naar de training op vrijwilligerswerkacademie.nl

In stappen vooruit

Deze nieuwe e-learning richt zich op welke stappen iemand, die nu nog geen vrijwilligerswerk doet, zet om vrijwilliger te worden. Je ontdekt welke stappen iemand doorloopt, maar belangrijker nog, hoe je het brein van die potentiële vrijwilliger kan verleiden om actief te worden. In deze training krijg je nieuwe handvatten om toe te passen in je eigen organisatie. Het zit ook bomvol met inspirerende voorbeelden van verschillende vrijwilligersorganisaties. Je wordt stap-voor-stap meegenomen in hoe je vrijwilligers kunt werven. Met het handige werkboek ernaast kan je meteen aan de slag, zodat je aan het einde ook nog eens een superhandig naslagwerk hebt. 

Eigen tempo 

Een groot voordeel van deze e-learning is, naast de toffe inhoud en nieuwe inzichten, dat je het tempo zelf kunt bepalen. Hij is opgebouwd uit kleine filmpjes met korte opdrachten die je soms al in 10 minuten kunt doen. En ze zijn zo leuk, dat je er ongemerkt meer tijd aan besteedt.  

Nieuwe perspectieven 

In de training wordt onder andere ingegaan op onderwerpen als de Vrijwilligersreis en de Organisatiereis. Voor elke stap die een nieuwe vrijwilliger kan zetten, krijg je een goed beeld wat dat van jullie organisatie vraagt. Ook krijg je in de e-learing inzicht in 4 stappen vanuit gedragspsychologie, oftewel hoe je het brein van een potentiële vrijwilliger kan uitdagen zodat ze zich graag vrijwillig willen inzetten voor jouw organisatie. Je ontdekt hoe je meer vanuit de vrijwilliger kan denken. 

Aan de slag 

Is deze training perfect voor jou of voor een van je collega's, dan kun je nu direct starten met de e-learning Werven van vrijwilligers op vrijwilligerswerkacademie.nl. Of laat je eerst inspireren door het volgende filmpje waarin presentator Bas Westerweel meer vertelt over de e-learning (wel even cookies van derden accepteren). Meer informatie over het werven van vrijwilligers en het betrekken van nieuwe doelgroep kun je ook vinden het Platform Vrijwillige Inzet. 

 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen