De Europese Gids voor Ethisch Vrijwilligersmanagement

ProfielfotoIvo Geers 25-03-2024 399 keer bekeken 0 reacties

Door deze praktische gids te volgen, kunnen lezers ervoor zorgen dat het vrijwilligersmanagement in hun organisaties op een ethische manier tot stand en uitgevoerd wordt, zoals vrijwilligers dat verdienen.

De Europese Gids voor Ethisch Vrijwilligersmanagement is bedoeld als een praktisch, gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor vrijwilligersmanagers. Het is bedoeld om gebruikers effectief te helpen bij het nemen van ethische beslissingen bij het managen en coördineren van vrijwilligers.
De gids brengt de belangrijkste ethische principes naar voren die gebruikers moeten volgen, en hun kerncomponenten. Op basis daarvan worden mogelijke acties aangedragen die vrijwilligersmanagers kunnen ondernemen. Download de gids hier.

De gids is gemaakt in het kader van Evi-Dems, een Europees Erasmus+ project waarbij een international team aan partners/ experts op het gebied van vrijwilligersmanagement 4 praktische gidsen heeft geproduceerd, en als pronkstuk een volledig Masterprogramma voor vrijwilligersmanagers heeft ontwikkeld. Kom naar onze nationale workshop op 16 april bij de Eramus Universiteit! Lees hier meer over onze andere resultaten!

 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen