LVKK, Landeljke Vereniging voor Kleine Kernen

5563 keer bekeken 1 reacties

Wij geloven in een beter, leefbaar Nederland met een vitaal platteland. Een Nederland waar de bewoners zelf bepalen wat belangrijk is voor de leefbaarheid in hun dorp/ regio. Waar bewoners zelf verantwoordelijkheid nemen voor de leefbaarheid en daartoe alle ruimte krijgen. Waar bewoners, samen met andere bewoners, ondernemers, instellingen en overheden werken aan een vitale toekomst voor het platteland.

Wat we doen

We coördineren activiteiten van onze provinciale verenigingen en informeren van initiatieven en projecten op het gebied van leefbaarheid van ca. 4.000 dorpshuizen en kleine kernen.
De primaire ondersteuning vindt plaats door de vrijwilligers en enkele beroepskrachten van de Provinciale Verenigingen. Zij voeren de projecten uit met hun partners om in de dorpen de leefbaarheid te behouden en te bevorderen. Ze werken met ca. 400.000 vrijwilligers in de dorpen aan deze doelstelling. Op landelijk niveau komen vrijwillige bestuurders èn de beroepskrachten bijeen om ontwikkelingen te duiden; landelijke projecten op te zetten; ervaringen uit te wisselen en signalen door te geven aan landelijke beleidsmakers bij overheden, bedrijven en instellingen.

Contact

https://www.lvkk.nl

Meer dan 40 landen vertegenwoordigd  bij het Europees Plattelands Parlement in Venhorst. En niet te vergeten deze grote groep vrijwilligers in Venhorst, als actieve vertegenwoordiging van de ruim 400.000 vrijwijliggers in onze 4.000 aangesloten leden van de provinciale verenigingen.

Foto's hieronder: Het Europees Plattelands Parlement in Venhorst en de vele vrijwilligers, die daar hielpen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

1  reacties

Ruud de Jong

29-11-19 om 15:37

in 2019 was er weer een Europees Plattelands Parlement en wel in Spanje.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen