Lokale Fondsen Nederland

867 keer bekeken 0 reacties

Deze organisaties zijn aangesloten bij Vereniging NOV, de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland, en zij ondersteunen met hun lidmaatschap onder meer het bestaan van het Platform Vrijwillige Inzet. Zij dragen het vrijwilligerswerk een warm hart toe. Kijk eens of jij hen kunt helpen! Zij kunnen vast en zeker iets voor jou betekenen. 

Nog lang niet alle leden van Vereniging NOV staan op deze pagina. Hier werken we aan!

Wij streven naar een inclusieve en leefbare lokale samenleving voor elke inwoner en willen daaraan bijdragen door het stimuleren, motiveren en ondersteunen van lokale fondsen in heel Nederland.

Wat we doen

Wij stimuleren, informeren en ondersteunen lokale fondsen bij het verwezenlijken van hun maatschappelijke ambities. Dat doen we onder meer door het organiseren van inspiratiebijeenkomsten, het verzorgen van presentaties, het delen van kennis en het ondersteunen met verschillende instrumenten. Bovendien brengen we lokale fondsen bij elkaar, zodat ze ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Wij komen op voor de belangen van lokale fondsen, bijvoorbeeld door meer bekendheid te geven aan het fenomeen ‘lokaal fonds’ en het belang van hun bestaan voor de lokale samenleving in beeld te brengen. Daarnaast zijn wij gesprekspartner voor landelijke partijen en zetten we samenwerkingsverbanden op. Want alleen door samenwerking komen we tot meer toekomstbestendige lokale fondsen in Nederland.

Hoe kun je meedoen?

https://www.lokalefondsen.nl/jouw-lokale-fonds

Contact

https://www.lokalefondsen.nl/contact

Wat is een lokaal fonds?
Een lokaal fonds is een door actieve burgers (vrijwilligers) en/of bedrijven zelfstandig geleide particuliere organisatie die mensen bij elkaar brengt om de leefbaarheid in de lokale samenleving te verbeteren. Met tijd, betrokkenheid, ideeën, advies en geld realiseert of initieert een lokaal fonds uiteenlopende lokale projecten en initiatieven op het gebied van zorg & welzijn, kunst & cultuur, sport & recreatie, natuur & milieu, energie & duurzaamheid en/of educatie. Daarvoor brengt het lokale fonds mensen en organisaties met elkaar in contact. En werft een lokaal fonds inkomsten bij particulieren, overheden, bedrijven, vermogensfondsen en instellingen. Het lokale fonds bouwt een reserve op ten behoeve van de continuïteit en werkt zoveel mogelijk samen met lokale partners.

Ook een lokaal fonds oprichten?
Wil je als actieve bewoner meebouwen aan de leefbaarheid en sociale cohesie in je gemeenschap? Dan is een lokaal fonds misschien een goede vorm. Om je daarbij te helpen, hebben we een stappenplan opgesteld. Neem anders eens contact met ons op: mogelijk kunnen we je ook een begeleidingstraject aanbieden.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen