de Bibliotheek CultuurPuntAltena

3605 keer bekeken 0 reacties

“Wij dragen in Altena bij aan de ontwikkeling van geletterde, creatieve en sociaal vaardige mensen, zodat zij hun talenten blijvend kunnen inzetten en actief aan de samenleving kunnen deelnemen. Wij fungeren daarbij als regisseur op het gebied van taal, cultuur en (digitale)informatie. En wij stimuleren en organiseren het delen en toegankelijk maken van kennis en verhalen.”

Wat we doen

Wij zetten ons in voor een gemeente waarin mensen lees- en taalvaardig zijn, over cultureel bewustzijn beschikken, hun weg in de moderne kennis- en informatiemaatschappij kunnen vinden en zich zodanig ontplooien, dat ze hun capaciteiten optimaal kunnen benutten. Een hoog kennisniveau, gemeenschapszin en sociale samenhang bevorderen tenslotte ons welzijn en onze welvaart.”

Hoe kun je meedoen?

https://www.bibliotheekaltena.nl/vacatures

Hoe kun je ons steunen?

https://www.bibliotheekaltena.nl/home/overons.html#steundebibliotheek

Contact

https://www.bibliotheekaltena.nl/contact

Wist je dat de Bibliotheek meer is dan een uitleenplaats voor boeken? Wij zetten ons in voor de inwoners van Altena. Op heel veel verschillende onderdelen. We werken aan de lees- en taalvaardigheid. We laten mensen kennis maken met kunst en cultuur en helpen mensen ontwikkelen in de kennis- en informatiemaatschappij.

Dat doen we met evenementen, workshops en cursussen. En ook door intensief samen te werken met scholen en partners uit de regio. 

Uiteraard hebben we ook onze collecatie. In Sleeuwijk, Dussen, Andel, Eethen, Genderen, Babyloniënbroek, Rijswijk en Waardhuizen kun je terecht om online gereserveerde boeken op te halen of in te leveren. Snuffelen in ons aanbod kan op onze kernvestigingen in Woudrichem, Wijk en Aalburg, Hank en Nieuwendijk en ons servicepunt in Werkendam.

Wil jij er toe doen voor de inwoners van Altena en graag je steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen