Unicef Nederland

355 keer bekeken 0 reacties

Als ’s werelds grootste kinderrechten­organisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen en op meer plekken dan wie ook. Zo werken we wereldwijd aan een betere toekomst voor ieder kind. Wereldwijd groeien te veel kinderen nu nog op in slechte omstandigheden. Ze zijn ondervoed, gaan niet naar school, zijn op de vlucht of gaan gebukt onder geweld of armoede. Ze hebben geen toegang tot basiszorg, zijn kwetsbaar voor misbruik en kinderarbeid, en leven in constante onzekerheid.

Wat we doen

UNICEF biedt wereldwijd hulp aan kinderen.
Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie biedt UNICEF hulp bij acute nood én hulp op de lange termijn. Dit betekent dat we bij acute ondervoeding voor levensreddende, therapeutische voeding zorgen én ons hard maken voor het verbeteren van het voedingsbeleid van overheden. Dat we zorgen voor de opvang van kinderen op de vlucht én zorgen dat school gewoon door kan blijven gaan. Noodhulp en structurele hulp zijn bij UNICEF onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Op deze manier bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen en op meer plekken dan wie ook. We voeden, beschermen en scholen elk jaar miljoenen kinderen. Voor, tijdens en na een humanitaire ramp zijn we er en we blijven zolang dat nodig is. Aan de frontlinies en achter de schermen. We ruimen obstakels uit de weg én zorgen voor duurzame oplossingen. Dat kunnen we niet alleen, dat doen we samen met jou. Samen zorgen we ervoor dat ieder kind, kind kan zijn. Altijd en overal. Ook jouw inzet maakt een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu en voor de toekomst van ons allemaal.

Hoe kun je meedoen?

https://www.unicef.nl/help-mee/steun-met-tijd/word-vrijwilliger

Hoe kun je ons steunen?

https://www.unicef.nl/doneren

Contact

https://www.unicef.nl/contact

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen