MKB Meedenksessie

ProfielfotoIris de Jong 05-04-2022

Begin

13-04-2022 om 12:00

Einde

13-04-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Dordrecht

Good Busy gaat samen met de doelgroep MKB-ondernemers ontdekken wat nodig is om meer ondernemers de volgende stap te laten zetten op gebied van medewerkersvrijwilligerswerk. Wat kan Good Busy het beste doen om dit te stimuleren? 

Waarom?


Good Busy slaagt er goed in om met de Toolkits en Kenniscafe’s te voorzien in de behoefte die met name grote bedrijven hebben als het gaat om medewerkersvrijwilligerswerk. We merken dat MKB-bedrijven een andere taal spreken en waarschijnlijk ook andere behoeften hebben. Dit blijkt ook onder meer uit onderzoek van Stephanie Maas (RSM, 2022), over kleinschalig Maatschappelijk Betrokken Ondernemen/kleinschalige corporate philanthropy.  

Hieruit blijkt dat vooral het MKB- enkele barrieres ervaart om aan lokale, kleinschalige corporate philanthropy te kunnen doen: 

  1. Ze zijn te ver verwijderd van het maatschappelijke middenveld of de goede doelen organisaties. Beide partijen kunnen elkaar hierdoor niet makkelijk of eenvoudig vinden.  Of komen enkel uit bij de "usual suspects". 

  1. Ze hebben de middelen niet (of maken geen middelen beschikbaar) om elkaar te vinden en om filantropische initiatieven te ontplooien. het MKB heeft geen budget of de middelen beschikbaar om hier iemand voor aan te stellen of iemand verantwoordelijkheid te geven over filantropie in zijn/haar bestaande functie.  

  1. Ze zijn ook onwetend. Ze weten bijv. niet goed welke problematiek er speelt in hun directe omgeving of weten gewoonweg niet hoe zij kunnen bijdragen of waar goededoelenorganisaties mee geholpen zijn). 

In deze Meedenksessie willen we beeld krijgen bij de behoeften van het MKB zodat Good Busy hierop, indien gewenst, gericht aanbod kan ontwikkelen. 

Vragen

Voor vragen of meer informatie over deze sessie, neem contact op met Monique de Bree.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen