Lokale intermediairs & Good Busy over medewerkersvrijwilligerswerk

ProfielfotoYvonne Snelders 09-05-2022

Begin

15-06-2022 om 09:00

Einde

15-06-2022 om 10:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Graag wil NOV-Good Busy met lokale intermediairs in maatschappelijk betrokken ondernemen, kennismaken en samen verkennen op welke manier Good Busy van toegevoegde waarde kan zijn voor lokale activiteiten op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk. (Online bijeenkomst)

Op woensdag 15 juni organiseert Good Busy een online kennismakings- en verkennigsbijeenkomst tussen lokale intermediairs in maatschappelijk betrokken ondernemen en het programma Good Busy met als focus medewerkersvrijwilligerswerk. 

Samen voor meer medewerkersvrijwilligerswerk 

95% van de bedrijven is een MKB-bedrijf; veel van hen willen graag van maatschappelijke betekenis zijn en iets doen voor hun eigen dorp of stad. Uit onderzoek blijkt dat ze het soms lastig vinden om zich lokaal inzetten voor maatschappelijke organisaties, verenigingen en buurt- en wijkinitiatieven. Zij hebben intermediairs zoals jullie nodig met kennis van zaken die beide partijen kunnen adviseren om samen tot een mooie waardevolle samenwerking te komen. 

Jouw organisatie is, net al wij van Good Busy, zeer gedreven om samenwerkingen tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties te stimuleren en ondersteunen. Op die manier dragen we bij aan positieve impact op de (lokale) maatschappelijke organisaties, maatschappelijke vraagstukken en de duurzame ontwikkelingsdoelen.  

Er zijn verschillende manieren om invulling te geven aan MBO: denk aan kennis & expertise, middelen en, daar ligt onze focus, door de vrijwillige inzet van medewerkers. Als landelijke brancheorganisatie voor vrijwilligerswerk zet Vereniging NOV zich via het initiatief Good Busy (sinds 2021) in om deze vorm van ‘goed doen’ meer bekendheid te geven. Dit doet Good Busy onder meer door kennis te ontwikkelen en te delen, gelijkgestemde ondernemers met elkaar te verbinden en de weg te wijzen naar maatschappelijke partners.   

Kennismaken en verkennen 

Graag willen wij met jullie, en andere lokale intermediairs, verkennen op welke manier Good Busy van toegevoegde waarde kan zijn in jullie lokale activiteiten op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk. Welke kansen zien jullie op dit vlak en wat kan jullie helpen om nog meer bedrijven in je netwerk impact te laten maken via vrijwillige inzet? Wat kan Good Busy hierin betekenen voor jullie organisatie en jullie netwerk?  

Voor wie? 

Deze bijeenkomst is open voor lokale intermediairs, adviseurs van Vrijwilligerscentrales of lokale steunpunten, matchmakers en makelaars op het gebied van bedrijven en vrijwillige inzet die al heel actief zijn in het samenwerken met bedrijven. 

Programma in het kort 

  • Informeren en kennismaken 

  • Doel en focus van Good Busy 

  • Met elkaar in dialoog: Waar zie jij kansen voor meer medewerkersvrijwilligerswerk door MKB-bedrijven? Waar loop je tegenaan, wat gaat goed? 

  • Waarin kan Good Busy bijdragen? 

Aanmelden  

Heb je interesse om deel te nemen aan deze bijeenkomst of een vraag hierover, stuur dan graag een mail naar goodbusy@nov.nl  

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen