Good Busy MKB-café | Betrekken van medewerkers bij je vrijwilligerswerk-programma

ProfielfotoIris de Jong 21-11-2022

Begin

14-02-2023 om 16:00

Einde

14-02-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

MKB-ondernemers Marc Gelissen en Frans Zantman gaan in dit online Good Busy MKB-café met de andere MKB-ondernemers in gesprek over het thema: Hoe betrek ik de medewerkers actief bij ons programma voor medewerkersvrijwilligerswerk.

In het Good Busy MKB-café heten MKB-koplopers op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk, Marc Gelissen (Bizzomate) en Frans Zantman (Samenvijf), je welkom om van elkaar te leren en verder te komen met medewerkersvrijwilligerswerk in jouw bedrijf. Dat is in deze krappe arbeidsmarkt zeker een sterke troef. 

Thema: Betrekken van medewerkers

Veel ondernemers zijn actief op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk. Maar in de praktijk blijkt het soms lastig hoe je de collega's kunt betrekken bij de programma. Welke ervaringen hebben andere ondernemers hiermee? Waar liepen zij tegenaan en hoe hebben zij dit opgelost. Welke tips hebben andere ondernemers op dit vlak? In het vorige MKB-café kwam dit ook al even aan bod en vertelde een ondernemer: Als een medewerker niet actief meedoet met het vrijwilligerswerk gaan wij altijd in gesprek hoe wij daar als bedrijf bij kunnen helpen. Tijdens het MKB-café worden er nog veel meer ervaringen uitgewisseld. Lees hier het verslag van het vorige MKB-café met tips over hoe te starten met medewerkersvrijwilligerswerk.

Ontmoet gelijkgestemde ondernemers

In het MKB-café ontmoet je andere ondernemers die ook een stap verder willen zetten met medewerkersvrijwilligerswerk. Een van de deelnemers aan het 1e café reageerde na afloop enthousiast:

Ik vond het erg leuk! Inspirerende verhalen en een verfrissende manier, zo in een dialoog. Grappig ook om te zien dat iedereen met dezelfde zaken worstelt. Ik ben er graag vaker bij!

En daarom vertellen niet alleen Frans en Marc zelf hoe zij medewerkersactivatie in hun bedrijf aanpakken, zij nodigen jou ook uit om jouw ervaring op dit gebied te delen. Wellicht ben jij ook zo'n maatschappelijk betrokken ondernemer en kan jij met jouw verhaal weer anderen inspireren. Het team van Good Busy faciliteert met plezier dit MKB-café. 

Inspiratie vooraf

Wil je alvast kennismaken met Marc en Frans, lees hier het verhaal van Marc over hun Vrijwillige Vrijdag en lees hier het verhaal van Frans over hoe zij een afwisselende werkweek organiseren.

Doelgroep

De MKB-cafés zijn exclusief voor MKB-ondernemers en -medewerkers. Het is een inspirerend netwerk van bedrijven die ook aan de slag zijn of willen met medewerkersvrijwilligerswerk. Alles wat tijdens de sessie wordt gedeeld blijft vertrouwelijk.

Deelnemen

Aanmelden voor dit MKB-café kan via deze link. Je ontvangt uiterlijk 1 dag van tevoren de deelnamelink voor het Good Busy MKB-café in MS Teams.

Good Busy MKB-café

Het MKB-café is een serie online sessies voor en door MKB-bedrijven waarbij iedere keer een thema centraal staat dat direct verband houdt met medewerkersvrijwilligerswerk. Het doel is om in een open sfeer ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Van de successen en van de momenten waarop het mis ging en wat je daarvan geleerd hebt. In het Good Busy MKB-café nodigen we je uit jouw ervaringen te delen en daarmee anderen een stap verder te brengen. 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen