Good Busy Kenniscafé | De Social-kant van CSRD

ProfielfotoIris de Jong 22-11-2023

Begin

29-01-2024 om 16:00

Einde

29-01-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

CSRD, ESRS, ESG....Er wordt veel over gesproken, maar nog (te) weinig gaat het over de S van ‘Social’. Terwijl daar veel kansen liggen om de maatschappelijke betrokkenheid van je bedrijf te versterken en laten zien.

En bovendien verplicht CSRD bedrijven ook om te rapporteren over sociale thema’s. Hoog tijd om je kennis bij te spijkeren!

Ben jij benieuwd hoe de CSRD-wetgeving jou, als social impact professional, kan helpen? Wil jij meer inzicht in welke kansen er zijn om de aandacht voor maatschappelijk betrokken activiteiten van de medewerkers op strategisch niveau te vergroten? Dan is het een grote kans als je meer weet van CSRD en de sociale duurzaamheidsrapportage hierin.  

In dit Kenniscafé neemt Jacoline Plomp, Impact strategy expert bij Grant Thornton - Impact House jou en je peers bij andere bedrijven mee in de wereld van CSRD waarbij de focus ligt op de sociale pijler.   

Na dit Kenniscafé weet je: 

  • Wat CSRD is en waar de verbinding ligt met maatschappelijke inzet van medewerkers. 

  • Welke kansen CSRD biedt om medewerkersvrijwilligerswerk een sterkere positie te geven in je organisatie. 

Schrijf je in en ontmoet gelijkgestemde vakgenoten, deel ervaringen met elkaar en bespreek samen de kansen van CSRD voor de ontwikkeling van sociale duurzaamheid in jouw organisatie.  

Good Busy is een programma van vereniging NOV en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Good Busy Kenniscafé 

Good Busy heeft als doel om meer bedrijven de waarde van maatschappelijke inzet van medewerkers te laten omarmen. Dat doen we met diverse activiteiten, waaronder het online Good Busy Kenniscafé. Samen met een zeer bevlogen programmaraad bestaande uit ervaren maatschappelijk gedreven bedrijven - APG, De Nederlandse Bank, NN-group en Vattenfall Foundation  - komen deze kenniscafés tot stand.  

Kenniscafés zijn een serie sessies waarbij iedere keer een thema centraal staat dat direct verband houdt met medewerkersvrijwilligerswerk. Het doel is om in een open sfeer ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Van de successen en van de momenten waarop het mis ging en wat je daarvan geleerd hebt. In het Good Busy Kenniscafé nodigen we je uit jouw ervaringen te delen en daarmee anderen een stap verder te brengen. Naast online is er ook een aantal hybride of fysieke kenniscafés.  

Het programma Good Busy is een initiatief van Verenging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS. 

De voertaal van dit Kenniscafé is Nederlands.

Doelgroep Social Impact Professionals 

De kenniscafés worden exclusief georganiseerd voor medewerkers uit het bedrijfsleven die verantwoordelijk zijn voor medewerkersvrijwilligerswerk programma’s. Het is een lerend netwerk van gelijkgestemde koplopers. Alles wat tijdens de sessie wordt gedeeld blijft vertrouwelijk.   

Ben je werkzaam bij een non-profit organisatie, dan ben je welkom bij het programma Good Work, eveneens een programma van NOV dat zich specifiek richt op maatschappelijke organisaties in hun samenwerking met bedrijven. 

Deelnemen 

Aanmelden voor dit kenniscafé is niet meer mogelijk. Heb je nog vragen? Laat het ons gerust weten via i.dejong@nov.nl

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen