Dag van de Filantropie & Expertsessie over Maatschappelijke inzet door bedrijven

ProfielfotoYvonne Snelders 12-04-2024

Begin

19-06-2024 om 13:30

Einde

19-06-2024 om 18:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Amsterdam, ING Cedar

Op de Dag van de Filantropie worden de resultaten van het VU-onderzoek 'Geven in Nederland 2024' gepresenteerd. Met dit jaar bijzondere aandacht voor de staat van maatschappelijke inzet van medewerkers. In een expertsessie, i.s.m. Good Busy, gaan de onderzoekers hierover met bedrijven in ges

Het bedrijfsleven is een belangrijke bron van filantropie voor maatschappelijke initiatieven. Bedrijven geven of sponsoren met financiële middelen, maar zij geven of sponsoren ook goederen of stellen medewerkers in staat om vrijwilligerswerk of pro-bonowerk te doen. Dat medewerkers zich maatschappelijk inzetten, is wereldwijd een groeiend fenomeen. Hoe zit het met de maatschappelijke inzet van medewerkers in Nederland?

Op woensdag 19 juni 2024 organiseert het Centrum van Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam de Dag van de Filantropie. Dit is themadag voor de Nederlandse filantropie en staat in het teken van de publicatie van Geven in Nederland 2024. Op de Dag van de Filantropie worden de nieuwste onderzoeksresultaten gepubliceerd en gaan wetenschap en praktijk dieper in op de trends die zich aftekenen in 2022 in het geefgedrag en vrijwilligerswerk van Nederlandse huishoudens, fondsen, bedrijven en loterijen.

De maatschappelijke inzet van medewerkers in beeld

In deze editie van 'Geven in Nederland' worden de bijdragen van huishoudens, individuen, fondsen, bedrijven en loterijen aan maatschappelijke terreinen in kaart gebracht. Nieuw in deze editie is een special naar medewerkersvrijwilligerswerk en pro-bonowerk. Op basis van verschillende informatiebronnen beschrijft de special de maatschappelijke inzet van werknemers via hun werkgever in Nederland.

Expertsessie: Bedrijven en maatschappelijk initiatief

Deze resultaten worden gepresenteerd in een exclusieve expertsessie op de Dag van de Filantropie. In samenwerking met Good Busy organiseren dr. Stephanie Koolen-Maas en dr. Dick de Gilder de expertsessie “Bedrijven en maatschappelijk initiatief”. De expertsessie gaat in op het geefgedrag van bedrijven in Nederland.

Daarin bespreken ze hoe het geefgedrag van bedrijven er over het algemeen uitziet en hoe dit over de jaren heen veranderd is met speciale aandacht voor medewerkersvrijwilligerswerk en pro-bonowerk. Hoeveel bedrijven ondersteunen of organiseren maatschappelijke inzet van werknemers? Welke maatschappelijke terreinen en doelgroepen ondersteunen zij? Op welke manier ondersteunen of faciliteren zij hun werknemers? Hoeveel werknemers nemen deel en hoe kunnen bedrijven medewerkers activeren tot deelname? Maar ook, hoe willen medewerkers zich vrijwillig inzetten via hun werkgever? En wat levert de maatschappelijke inzet van medewerkers voor maatschappelijke initiatieven op? De antwoorden en best practices worden gedeeld in gesprekken met wetenschappers en professionals.

Inschrijving voor de Dag van de Filantropie 2024

De Dag van de Filantropie 2024 vindt plaats bij ING kantoor Cedar inAmsterdam op woensdag 19 juni 2024 tussen 13.30 en 18.30 uur

Schrijf je hier in voor het evenement

Vanwege een beperkte zaalcapaciteit zijn de inschrijvingen beperkt (vol = vol). Het wordt het gewaardeerd wanneer het aantal inschrijvingen per organisatie beperkt wordt  tot maximaal 2 personen. Hiermee zijn zoveel mogelijk organisaties in de gelegenheid om het evenement bij te wonen.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen