Good Busy Kenniscafé: social impact in HR-beleid

ProfielfotoIris de Jong 16-04-2024

Begin

28-05-2024 om 16:00

Einde

28-05-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Er is veel belangstelling voor het onderwerp hoe vrijwilligerswerk en HR hand in hand kunnen gaan. Het draagt bij aan aantrekken en laten groeien van talent. Op 28 mei organiseren wij op dit thema een online Good Busy Kenniscafé met praktijkvoorbeelden van onder andere KLM, Bunchmark en ING.

Dit online kenniscafé gaat over het integreren van maatschappelijke inzet van medewerkers in de employee journey. We delen inspirerende voorbeelden en good practices uit de praktijk met medewerking van KLM, Bunchmark en ING. Ook bieden we concrete handvatten om dit zelf toe te passen in jouw organisatie. Het is waardevol om als een duo, met je collega op HR of CSR/Social impact, aan dit kenniscafé deel te nemen. Omdat het onderwerp beide vakgebieden versterkt en sta je samen sterker in het vervolg.

Drie redenen om je aan te melden

1. Ontdek concrete Good Practices

  • Leer hoe KLM haar medewerkers via vrijwilligerswerk re-integreert, waardoor ze sneller weer inzetbaar zijn.
  • Ervaar hoe ING haar medewerkers van 60 jaar en ouder vrijwillig verbindt aan goede doelen, en welke voordelen zij erin zien.
  • Ontvang inspiratie over hoe Bunchmark vaardigheden inzet en verder ontwikkelt via vrijwillige inzet in het partnerschap met Refugee Talent Hub.
  • Ontdek hoe DLL en Salesforce vrijwilligerswerk inzetten tijdens de onboarding van nieuwe medewerkers.

2. Inspiratie

  • Leer van concrete cases en ontdek hoe je deze good practices kunt toepassen in jouw organisatie.

3. Netwerken met Koplopers

  • Deel ervaringen en bouw waardevolle relaties op met andere koploper-bedrijven op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid van medewerkers.
  • Werk samen aan het creëren van social impact binnen jouw HR-beleid.

HR-whitepaper met inspirerende verhalen uit de praktijk

NVP en Good Busy hebben twee jaar geleden een gezamenlijk een whitepaper ‘Social impact in HR-beleid' ontwikkeld. Als vervolg hierop is een HR-praktijkspecial ontwikkeld dat dit kwartaal is verschenen en aanleiding is voor deze HR-sessie. Aan de hand van de vier fasen van de employee-journey laten we zien hoe andere bedrijven vrijwilligerswerk hebben omarmd en wat dat oplevert voor samenleving, medewerkers en bedrijf. Het whitepaper is hier te downloaden.

Doelgroep Social Impact Professionals

De kenniscafés worden exclusief georganiseerd voor medewerkers uit het bedrijfsleven die verantwoordelijk zijn voor medewerkersvrijwilligerswerk programma’s. Het is een lerend netwerk van gelijkgestemde koplopers. Alles wat tijdens de sessie wordt gedeeld blijft vertrouwelijk.

Ben je werkzaam bij een non-profit organisatie, dan ben je welkom bij het programma Good Work, eveneens een programma van NOV dat zich specifiek richt op maatschappelijke organisaties in hun samenwerking met bedrijven.

Deelnemen

Aanmelden voor dit kenniscafé kan via deze link. Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail met de deelnamelink naar de MS Teams-sessie.  
Heb je nog aanvullende vragen? Laat het ons gerust weten via goodbusy@nov.nl.  

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen