Online Good Busy Kenniscafe: Hoe Good Busy is ondernemend Nederland?

ProfielfotoIris de Jong 28-04-2024

Begin

20-06-2024 om 09:00

Einde

20-06-2024 om 10:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Tien inzichten over medewerkersvrijwilligerswerk uit het Geven in Nederland-onderzoek 2024 van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

De dag na de presentatie van het Geven in Nederland-onderzoek neemt Good Busy je mee in de 10 inzichten over medewerkersvrijwilligerswerk die in het onderzoek aan bod komen en hoe je deze inzichten als bedrijf kunt toepassen in de praktijk.

Op 19 juni presenteert de VU de resultaten van haar tweejaarlijkse onderzoek naar het geefgedrag van bedrijven. Dit onderzoek ‘Geven in Nederland’ draagt bij aan de zichtbaarheid van maatschappelijke initiatieven in Nederland.

Unieke special over medewerkersvrijwilligerswerk

Naast dit tweejaarlijkse onderzoek heeft de VU voor het eerst grootschalig onderzoek gedaan naar de maatschappelijke inzet van medewerkers via werkgevers en brengt hier een ‘Special over medewerkersvrijwilligerswerk’ van uit. Deze special is mogelijk gemaakt door Good Busy in samenwerking met een klankbordgroep van bedrijven (ASML, Bizzomate, Deloitte Impact Foundation en Vattenfall Foundation).

Kenniscafé over de inzichten uit de special en de business case

Good Busy gaat op donderdag 20 juni dieper in op de tien belangrijkste inzichten uit deze special. Hoeveel en wat voor bedrijven stellen medewerkers beschikbaar voor medewerkersvrijwilligerswerk of pro bono? Hoeveel procent van de medewerkers neemt deel? Welke maatschappelijke terreinen en doelgroepen ondersteunen bedrijven? Hoe kunnen bedrijven medewerkers (meer) activeren om deel te nemen? Hoe maak je impact met eendaagse activiteiten? Welke afdeling is verantwoordelijk voor deze activiteiten? Ook gaan we in op de meest populaire download van onze website: de businesscase.

Vijf redenen om je aan te melden

  1. Ontdek de nieuwste wetenschappelijke data, trends en ontwikkelingen
  2. Leer wat wel en niet werkt voor de maatschappelijke inzet van medewerkers
  3. Krijg inspiratie hoe je de resultaten van dit onderzoek kunt toepassen in je eigen bedrijf
  4. Netwerk met Koplopers: deel ervaringen en bouw waardevolle relaties op met andere koploper-bedrijven op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid van medewerkers.
  5. Werk samen aan het creëren van nog grotere social impact

Doelgroep Social Impact Professionals

De kenniscafés worden exclusief georganiseerd voor medewerkers uit het bedrijfsleven die verantwoordelijk zijn voor medewerkersvrijwilligerswerk programma’s. Het is een lerend netwerk van gelijkgestemde koplopers. Alles wat tijdens de sessie wordt gedeeld blijft vertrouwelijk.

Ben je werkzaam bij een non-profit organisatie, dan ben je welkom bij het programma Good Work, eveneens een programma van NOV dat zich specifiek richt op maatschappelijke organisaties in hun samenwerking met bedrijven.

Deelnemen

Aanmelden voor dit kenniscafé kan via deze link. Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail met de deelnamelink naar de MS Teams-sessie.  
Heb je nog aanvullende vragen? Laat het ons gerust weten via goodbusy@nov.nl.  

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen