ChatGPT (e.a.) inzetten ten behoeve van employee volunteering en social impact

AI en ChatGPT hebben een wervelende entree gemaakt in het werkende leven en kunnen ook goed ingezet worden op het vlak van employee volunteering. Hoe kunnen deze ontwikkelingen helpen bij het vergroten van medewerkersparticipatie bij sociale doelen?

De ervaring met ChatGPT is nog verschillend. Een deel van de mensen en bedrijven is enthousiast en gebruikt het al actief, anderen zitten in de kennismakingsfase en ook is er een groep die de kat uit de boom kijkt. Soms is er terughoudendheid vanwege de mogelijke risico’s of twijfels over de bronnen. ChatGPT kan veel werk uit handen nemen en dus tijd besparen. Je kunt ‘Chat’ echt inzetten als je nieuwe ‘digitale collega of assistent’ en in minder dan een minuut kan het je nieuwe invalshoeken geven. Er zijn diverse bedrijven die ChatGPT bijvoorbeeld als een gespreksstarter inzetten. Het programma genereert snel ideeën (wat op de reguliere manier soms veel tijd kost) waar je als team dan handig op voort kan bouwen.  

Cheat sheet  

Wij verzamelden in het Good Busy Kenniscafé inzichten en tips van diverse bedrijven die social impactmanagers laten zien welke mogelijkheden ChatGPT biedt om hen te ondersteunen met het stimuleren van medewerkersvrijwilligerswerk. Naast ChatGPT zijn er nog meer AI-programma’s die je kunt gebruiken en ongetwijfeld de komende jaren vast onderdeel van onze manier van werken worden. Sommige bedrijven hebben zelf een intern AI-programma ontwikkeld, maar lang niet iedereen doet dat. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van www.bing.com/chat. Op de website Superhuman staat een lijst met nog meer AI programma's die op veel vlakken ondersteuning kunnen bieden. Wie weet zit daar ook voor jouw werk op het vlak van social impact nog veel meer handigs tussen.

We hebben een cheat sheet gemaakt met handige tips voor het gebruik van ChatGPT en andere AI-programma's.

 DOWNLOAD CHEAT SHEET 

Wil je meer weten over zaken omtrent medewerkersvrijwilligerswerk? In de strategische toolkit van Good Busy is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Lees hier de info of vraag de toolkit aan.

Je kunt je ook aanmelden voor de Good Busy nieuwsbrief en ons volgen op LinkedIn. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten van Good Busy en de trends en ontwikkelingen op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk.

Afbeeldingen

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen