Present

Present heeft als intermediair 75 locaties in Nederland en verbindt vrijwilligers aan mensen met een hulpvraag. Wij zijn lokaal georganiseerd, heel dichtbij en toegankelijk.

Veel bedrijven, scholen, kerken, studentenverenigingen, andere groepen en individuen helpen we in het omzien naar een ander.

We geloven dat veel mensen zich best vrijwillig willen inzetten voor de ander en voor de samenleving. Maar willen is niet altijd kunnen of doen. Niet iedereen die wil komt in actie. Want lang niet iedereen die wel iets wil doen heeft ook regelmatig tijd. Lang niet iedereen weet of ze wel iets te bieden hebben … of wie in hun directe omgeving hulp nodig heeft. Veel goede voornemens belanden daardoor snel in de koelkast. Een groot potentieel aan maatschappelijke kracht via vrijwilligers gaat daardoor verloren. Terwijl aan de andere kant een groeiende groep in Nederland zeker wel hulp kan gebruiken. Zo voelt ruim een miljoen Nederlanders zich eenzaam en neemt de langdurige armoede toe. Ook krijgen betaalde hulpverleners het steeds drukker mede dankzij de vergrijzing. Vaak bepaalt je sociale netwerk of je wel of niet kan blijven meedoen. Daardoor vallen veel mensen buiten de boot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn. Present bewijst al 15 jaar dat deze brugfunctie haar op het lijf geschreven is. Present kent de lokale hulpverleners, Present kent de lokale sociale problemen maar nog meer…. kent Present de moderne vrijwilliger.

Voor onze locaties: https://stichtingpresent.nl/alle-locaties/

Wij bieden alle vormen van vrijwilligerswerk omdat we uitgaan van het aanbod van de vrijwilliger en wat zij / hij wil. Met dat aanbod kijken we in ons netwerk hoe zo iemand / zo’n groep van betekenis kan zijn. Dat mondt meestal uit in een impactdag of een maatschappelijk teamuitje. Vaak is dat afgebakend in project en van een dag of dagdeel.

Afbeeldingen

Good Busy

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen