Stichting Zomerkampen Breda

277 keer bekeken 13 reacties

Stichting Zomerkampen Breda

Stichting Zomerkampen Breda

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Nathalie

01-03-23 om 8:48

De kans om de kinderen die het zó verdienen een zorgeloze week te geven vol plezier is elk jaar weer een feestje. Vrijwilliger mogen zijn bij Zoka heeft mijn leven rijker gemaakt, want wat is het fijn om zoiets tof te kunnen doen voor onze doelgroep. Niet alleen de kinderen, maar ook wij als vrijwilligers kijken ieder jaar rijkhalzend uit naar de zoka weken!

Geoffrey

01-03-23 om 8:47

Als nuchtere Hollander van boven de rivieren mag ik me al 20 jaar elke zomer een paar weken "Brabander" noemen, als ik me onderdompel in de magische gezelligheid van Zoka! We geven elk jaar honderden kinderen een fantastische zomerkampweek, en kinderen die het thuis niet breed hebben, kunnen ook nog eens gratis mee dankzij onze sponsors. Maar we zetten ook elk jaar weer een unieke sfeer bij, waarin iedereen zichzelf mag zijn en erbij hoort. Zowel bij de kinderen als de vrijwilligers.

Zoka wordt voor mij het beste samengevat met de twee regels uit ons "Bartentlied":

"De kids zijn belangrijk, zij horen erbij.
Maar het mooiste aan Zoka zijn wij, dat zijn wij!" ❤️

Barbara

28-02-23 om 23:53

Zelf als kind meegeweest. Wij hadden het vroeger niet breed en dit was voor mijn broers en mij onze vakantie. Een week ZOKA was voor ons een lichtpunt in het jaar waar wij enorm naar uitkeken en vele mooie herinneringen aan over hebben gehouden. Dat ik na niet meer mee te kunnen als kind vrijwilliger ben geworden, was voor mij dan ook niet meer dan logisch.

Andere kinderen kunnen bieden waar ik zelf vroeger zoveel aan heb gehad is iets wat me erg aan het hart gaat. Zien hoe kinderen ongeacht achtergrond hier zichzelf kunnen en mogen zijn en helemaal opgaan in de week is iets waar ik enorm van kan genieten. Zonder de digitale wereld die tegenwoordig zo normaal is een week in een andere wereld stappen waar je fysiek oprecht in contact komt met zowel medevrijwilligers als kinderen is zo bijzonder!

Daarnaast heb ik hier ook vrienden voor het leven gemaakt en is er echt sprake van een ZOKA familie. Zelfs met 24 weken zwanger kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om een jaar over te slaan. Inmiddels gaan mijn bonuskinderen ook al jaren mee en zie ik ook hun enorm genieten en uitkijken naar deze week en kan ik stiekem niet wachten tot mijn nu 1-jarige zoontje over een aantal jaren dit ook mee mag maken.

Ongeacht of ZOKA een prijs wint, hoop ik dat we ons nog vele jaren mogen inzetten om kinderen, ongeacht achtergrond of label, een fantastische week vol fantasie, verbinding en oprechte interesse te kunnen bieden waarbij ik hoop dat de herinneringen die we maken, net zo fijn en bijzonder mogen zijn als die ik hieraan heb overgehouden en nog steeds maak.

 

 

Tirza

28-02-23 om 23:08

Ik ben als kind 8 jaar mee geweest en als vrijwilliger alweer 10 jaar!

ZOKA is de plek waar ik de vriendschappen heb gesloten voor het leven. Ik heb kennis kunnen maken met verschillende niveaus van de samenleving en hiermee mijzelf ontwikkeld als mens.

Altijd vertel ik op mijn werk over mijn ZOKA familie en hoe trots ik op iedereen ben!

Wilfred

28-02-23 om 22:29

Wauw wat een geweldig filmpje van geweldige vrijwilligers. Zelf ben ik ook als kind mee geweest in de vorige eeuw🤭 als kind vond ik het fantastisch! De basis is nog hetzelfde als 40 jaar geleden. Kinderen een fantastische week vakantie bieden waarin elk kind zichzelf kan zijn. 
 

Alle kinderen verdienen dit en zeker de kinderen uit het speciaal onderwijs waar niet heel veel organisaties zich zo hard voor inzetten. 
 

Kortom een geweldige organisatie die kinderen verbind!

Lisa

28-02-23 om 21:47

Ohh wat een superleuk filmpje!!heart

Ik ben als kind altijd meegeweest en nu al jaren als vrijwilliger. Het blijft voelen als thuiskomen om daar te zijn. 

Het allermooiste is toch echt om kinderen te zien genieten van de gezelligheid, spelletjes en buitenlucht. 

 

Eline

28-02-23 om 20:42

Wat een mooi filmpje! 
Ik ben zelf eerst als kind meegegaan op ZOKA en nu ga ik al jaren als vrijwilliger mee. Telkens krijg ik van vrienden de vraag. Woow geef jij daar je vakantiedagen voor op. Nou voor mij is dat heel normaal en reizen en werk worden eromheen gepland. Zoka voelt als thuiskomen in een warmvolle familie. Waar kinderen en vrijwilligers leren van elkaar en lol hebben met elkaar. Je ziet iedereen stralen, en gaat het even met iemand niet zo goed dan zijn er genoeg mensen die een helpende hand bieden.

 

En waar vind je dat nog, een plek waarbij je even afgesloten kan zijn van de buitenwereld, waar kinderen en vrijwilligers niet continu op hun telefoon zitten maar ECHT contact hebben met elkaar! Daar zijn geen dure en technologische dingen voor nodig. 

Anique

28-02-23 om 20:38

Kijk onze zoka kinderenheart Het is een bijzondere en kwetsbare doelgroep. Het zijn kinderen die deze ene week in het jaar nodig hebben. Een onbezorgde week, vol plezier, een magische vakantie waar ze even op een hele andere wereld lijken te zijn.

Anoniem

28-02-23 om 20:34

Natuurlijk ben ik als vrijwilliger bevooroordeeld, maar ik blijf het iets magisch vinden hoe zoveel mensen een week (soms zelfs meer) van hun kostbare tijd spenderen aan een week waarin ze kinderen de tijd van hun leven geven! En dat in deze toch best individualistische tijd waarin we leven echt een genot!!! Echt fantastisch!!!

Anniek

28-02-23 om 20:33

Wat een enorm gaaf filmpje!! 
stichting zomerkampen brengt een ongelofelijk gevoel en ervaring met zich mee!
 

Ik ben blij dat ik dit als kind heb kunnen en mogen ervaren! 

Anoniem

28-02-23 om 20:23

Wat een leuk filmpje en wat een enthousiasme, ik krijg gelijk zin in de zomerkampen! 

Nina

28-02-23 om 17:55

Een fantastische organisatie! Het is en blijft een bijzonder mooie en leuke stichting waar er in de huidige maatschappij veel te weinig van zijn. Goed voor elk kind, de ouders van de kids, de vrijwilligers en ook de natuur. Geen wifi, maar wel veel verbinding!

Enthousiast

28-02-23 om 17:52

Wat een ontzettend leuk filmpje!

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen