Burgerrechtenvereniging Vrijbit

886 keer bekeken 5 reacties

Burgerrechtenvereniging Vrijbit

Burgerrechtenvereniging Vrijbit

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

5  reacties

medestander 21-03-23 om 16:19

Vrijbit ijvert, stug tegen aalle digi dwang-en drang in, voor het behoud van non-digitale communicatie mogelijkheden. Niet alleen voor mensen die niet 'digivaardig' zijn, maar ook voor degenen die uit veiligheidsoverwegingen of om principiële redenen niet verplicht willen worden tot het gebruik van i-Phone en uitsluitend bescVrijbit ijvert onvermoeibaar voor het behoud van non-digitale communicatie mogelijkheden. Niet alleen voor mensen die niet 'digivaardig' zijn, maar ook voor degenen die uit veiligheidsoverwegingen of om principiële redenen niet verplicht willen worden tot het gebruik van i-Phone en uitsluitend beschikbaar gestelde elektronische- en digitale communicatiemogelijkheden.hikbaar gestelde elektronische- en digitale communicatiemogelijkheden.

lid van Vrijbit 21-03-23 om 16:06

Vrijbit zorgde er (mede)voor dat de overheid het Elektronisch Patientendossier niet verplicht invoerde, en wie aangeeft geen toestemming te verlenen voor de uitwisseling van zijn of haar medische gegevens via het huidige private EPD-LSP systeem,  daarvan in principe gevrijwaard blijft.

Ook voert Vrijbit al jaren juridische procedures tegen het ongebreideld verzamelen van GGZ data door de NZa. En zet ze zich in tegen de huidige 'e-Health data space' wetsvoorstellen van de EU.

Kortom Vrijbit is een belangrijke privacyorganisatie als het gaat om het opkomen van het recht van patiënten op bescherming van hun priveleven en het behoud van het medisch beroepsgeheim.

tegenstander 'slimme'meter 21-03-23 om 15:54

Dankzij de inzet van Vrijbit zijn de 'slimme'meters voor gas en -elektriciteitsgebruik niet verplicht ingevoerd in Nederland. zie hun website met alle informatie hierover vanaf 2008 www.wijvertrouwenslimmemetersniet.nl

Johan 15-03-23 om 17:10

De vereniging in Nederland die zich inzet voor jou burgerrechten, niet alleen digitaal maar ook in de echte wereld!

Geen-IDee 15-03-23 om 9:32

'Vrijbit is de organisatie in Nederland die zich onvermoeibaar blijft inzetten tegen de biometrische paspoorten en ID-kaarten en de voorgenomen landelijke online 24/7 biometrische databank met alle persoonsgegevns van iedere burger'

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen