Voor iedereen een warme kerst

1273 keer bekeken

IKEA Barendrecht, het bedrijfsleven en de Nederlandse Uitdaging slaan de handen ineen en helpen minima-gezinnen, tienermoeders en jongeren aan een warme inrichting vlak voor kerst.


20 november 2020

IKEA Barendrecht heeft een enorme hoeveelheid huisraad aangeboden aan de Nederlandse Uitdaging. Kasten, tafels, woonaccessoires, serviesgoed, gordijnen, te veel om op te noemen. Om de verspreiding soepel te laten verlopen hebben een aantal lokale Uitdagingen, verspreid door heel Nederland, de krachten gebundeld met het bedrijfsleven om deze spullen een mooie sociale bestemming te laten krijgen. Via de (lokale) Uitdagingen zijn vele artikelen beschikbaar gesteld aan stichtingen en minima-gezinnen. Een steun in de rug voor mensen in een kwetsbare situatie.

Met dit fantastische aanbod van IKEA Barendrecht hebben we meer dan 500 gezinnen blij kunnen maken met een make-over van hun interieur door de inzet van vele vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Zij hebben het transport geregeld en de distributie vanuit vele lokale Uitdagingen die hierbij betrokken waren.

Dinah Rudack, Storemanager IKEA: "Onze visie is om een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Door onze visie te delen en op te komen voor zaken waar we in geloven, kunnen we deel uitmaken van een verandering en een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschappen waarin we actief zijn. In een tijd waarbij iedereen gedwongen thuis moet blijven is het belang van een thuis groter dan ooit. Dat is waar wij onze expertise kunnen inzetten. Om vanuit onze visie en kennis van woninginrichting en het leven thuis, een waardevolle bijdrage leveren door van een huis een plek te maken waar men zich echt thuis voelt. Ik ben er trots op dat we dit samen met de Uitdaging mogelijk maken. "

Inge Voorhout, directeur Nederlandse Uitdaging : “Met deze actie laten we de kracht van samenwerken zien, laten we zien dat we samen zoveel meer kunnen betekenen voor de samenleving en écht van betekenis kunnen zijn. Zo laten we zien dat we samen met IKEA verandering creëren”. En op de Dag van de Ondernemer willen we ook graag onze waardering naar IKEA uitspreken en naar alle andere ondernemers, op wie wij inmiddels een beroep kunnen doen. Vanzelfsprekend dagen we graag meer bedrijven uit om maatschappelijk betrokken ondernemen samen in daden om te zetten!

De Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van o.a. Materialen (meubels, laptops en andere spullen) en Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit). We zijn een ondernemersnetwerk dat doet. We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen. 

Wil je als bedrijf ook samenwerken aan een mooiere samenleving? Bekijk dan onze website: https://nluitdaging.nl of ga op zoek naar de dichtstbijzijnde Lokale Uitdaging op: https://nluitdaging.nl/lokale-uitdagingen/.

Aftermovie: https://fb.watch/5TxmbB78Fr/

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen