Filmtips van Alain over goed doen

1085 keer bekeken

Onlangs spraken we Alain over zijn sociale onderneming en waarom hij zich graag inzet voor maatschappelijke projecten. Hij heeft ook nog twee filmtips voor ons!

Alain de Schutter runt Monkeys and Bananas, een communicatiebureau gespecialiseerd in social media, waar maatschappelijk inzetten een belangrijke rol speelt. Het interview met Alain is hier terug te lezen. Waarom hij onderstaande filmtips voor ons heeft? "Ik denk omdat ze laten zien dat het eigenlijk allemaal zo onwijs simpel is om goed te doen!" Heerlijk om dit weekend eens voor deze films te gaan zitten en je te laten inspireren. Wil je nog meer inspiratie over Goed doen. Kijk dan ook eens bij de verschillende boekentips van diverse experts op het gebied van sociale betrokkenheid.

Pay It Forward

Een docent maatschappijleer geeft zijn leerlingen voor maatschappijleer ieder jaar dezelfde opdracht: ze moeten iets uitvinden dat de wereld kan veranderen. Helaas krijgt hij ieder jaar dezelfde slecht uitgewerkte theorie├źn als reactie. Totdat de jonge en vindingrijke Trevor McKinney in zijn klas komt...

Intouchables

Dit is het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieu afkomstige verzorger en de bijzondere vriendschap die ontstaat tussen deze twee mannen.

Meer weten over zaken omtrent medewerkersvrijwilligerswerk? In de strategische toolkit van Good Busy is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Lees hier de info of vraag de toolkit aan.
Je kunt je ook aanmelden voor de Good Busy nieuwsbrief en ons volgen op LinkedIn. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten van Good Busy en de trends en ontwikkelingen op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen