Transformerend vrijwilligerswerk verandert levens

510 keer bekeken

Een ontmoeting waar je kippenvel van krijgt. Waar je het nog jaren over hebt en je de rest van je leven wat aan zult hebben. Met transformerend vrijwilligerswerk kan dat. Esther Hofstede, expert op het gebied van maatschappelijke inzet door bedrijven, ziet van dichtbij hoe waardevol het is.

“Hey, jou ken ik! Wij zaten bij elkaar op school!” Daar stond hij, de trainee van een grote financiële dienstverlener. Oog in oog met zijn vroegere schoolgenoot. Dakloos. De ontmoeting was georganiseerd in opdracht van het bedrijf. De vraag? Organiseer een out-of-the-comfortzone-experience voor onze managementtrainees. Esther deed het. Over de bijzondere ontmoeting en het effect hiervan schreef ze een blog op Linkedin.

Transformerend vrijwilligerswerk

Verdiepend of transformerend medewerkersvrijwilligerswerk levert meer op dan alleen goed doen. Het is bijvoorbeeld ook een manier om, al doende, sociale vaardigheden en leiderschapskwaliteiten aan te leren. Het draagt bij aan het thema Diversiteit en Inclusie, want je gaat in gesprek of komt in aanraking met mensen en organisaties die je anders niet tegenkomt. En, last but not least, zorgt het voor meer begrip voor maatschappelijke vraagstukken en non-profit organisaties. Op deze manier is vrijwilligerswerk een hefboom voor verandering.

In de toolkit ‘Transformerend medewerkersvrijwilligerswerk’ staan de vijf stappen omschreven om praktisch aan de slag te gaan. Het is aan te vragen via deze link.

Wil je iemand spreken die er meer over kan vertellen, neem dan contact op met Esther Hofstede.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen