Verbinding zorgt voor minder eenzaamheid: inspirerende verhalen van ondernemers

422 keer bekeken

Het is de Week tegen Eenzaamheid. Wist je dat ook op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk veel te doen is op het gebied van het verminderen van eenzaamheid? We hebben een paar inspirerende verhalen op een rijtje gezet.

Eén tegen eenzaamheid is het actieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid in Nederland te verminderen. Bijna de helft van de mensen voelt zich weleens eenzaam. De Week tegen Eenzaamheid is een week om meer bewustzijn rondom dit thema te creëren en waarin honderden activiteiten plaatsvinden waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.

Ondernemers kunnen met hun werknemers zich ook inzetten op dit vlak. Daarbij sluit je ook mooi aan bij Sustainable Development Goal nummer 3: gezondheid en welzijn. Eenzaamheid veroorzaakt namelijk fysieke en mentale gezondheidsrisico’s, zoals depressies, isolatie en hart- en vaatziekten. 

Onderstaande ondernemers kozen voor activiteiten rondom het thema eenzaamheid:

  • Bij Monkeys & Bananas kiezen de medewerkers voor een-op-een contacten in de sociale sfeer.
  • Hans van Es, directie-adviseur MVO en duurzaamheid van de Voskamp Groep, vertelt hoe een heel simpele activiteit kan leiden tot meer structurele sociale contacten van een moeder en haar kinderen.
  • Directeur van Mondial VanderVelde Verhuizingen Robert Medenblik vormt samen met ander ondernemers de Haagse Community tegen Eenzaamheid met als doel om binnen de eigen bedrijfsvoering lokale eenzaamheid op een concrete en actieve wijze bestrijden.
  • Tara en haar collega’s van ASML koken voor dementerende ouderen. In het verzorgingshuis ziet ze veel liefde, maar ook eenzaamheid.

Wil je meer weten over zaken omtrent medewerkersvrijwilligerswerk? In de strategische toolkit van Good Busy is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Lees hier de info of vraag de toolkit aan.

Je kunt je ook aanmelden voor de Good Busy nieuwsbrief en ons volgen op LinkedIn. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten van Good Busy en de trends en ontwikkelingen op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen