Inspiratie en kennis over pro bono en skills-based-vrijwilligerswerk

336 keer bekeken

Wereldwijd is er rond deze altijd meer aandacht voor pro bono inzet door bedrijven. Inzetten van de expertises van de medewerkers ten behoeve van maatschappelijke projecten is een van de vormen van medewerkersvrijwilligerswerk. Tijd om er weer eens meer aandacht aan te besteden.

De term pro bono gebruiken we voor werk dat professionals uitvoeren voor de maatschappij. Denk aan juridisch-, communicatie-, IT-, marketingadvies of bestuursleden  die hun kennis en ervaring gratis inzetten om non-profitorganisaties te helpen. De kan live of online gebeuren: in de vorm van een kort bedrijfsadvies, een dag, individueel of met een team van vrijwilligers. Een andere term die gebruikt wordt is skills-based-vrijwilligerswerk. Die term wordt vaker gebruikt als het inzetten van expertise ook een strategische keuze is, al dan niet ingebed in HR-beleid. Onderstaande artikelen geven meer inzicht in pro bono en skills-based-vrijwilligerswerk.

In dit artikel hebben we ingezoomd op skills-based vrijwilligerswerk door medewerkers: wat is het precies?

Wil je meer weten over zaken omtrent medewerkersvrijwilligerswerk? In de strategische toolkit van Good Busy is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Lees hier de info of vraag de toolkit aan.

Je kunt je ook aanmelden voor de Good Busy nieuwsbrief en ons volgen op LinkedIn. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten van Good Busy en de trends en ontwikkelingen op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen